Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της Σκωτίας κάλυψαν το 97% της ζήτησης το 2020

Οι ανανεώσιμες πηγές της ς κάλυψαν το 97% της ζήτησης για το 2020. Η χώρα είχε βάλει στόχο το 100%, δεν τα κατάφερε, αλλά το ποσοστό κάλυψης ήταν πολύ καλύτερο από το προηγούμενο έτος.

Το 2011, η Σκωτία έθεσε για τον εαυτό της έναν στόχο που σχετίζεται με την πράσινη ενέργεια. Να δημιουργήσει το 100% της ακαθάριστης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2020. Η χώρα δεν κατάφερε να πετύχει αυτόν τον υψηλό στόχο, καθώς μόνο (!!) το 97,4% της ακαθάριστης ηλεκτρικής κατανάλωσης προήλθε από καθαρές πηγές ενέργειας. Η Scottish Renewables, ο εμπορικός φορέας για τη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της ς, αναφέρει ότι το 2020 είχε αύξηση κατά 8% σε σύγκριση με τα στοιχεία για το 2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Scottish Renewables, κος Claire Mack, πρόσθεσε ότι η βιομηχανία έχει «υπερδιπλασιάσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές» και έχει δημιουργήσει «αρκετή για να τροφοδοτήσει το ισοδύναμο περισσότερων από 7 εκατομμυρίων νοικοκυριών». Ο παραμένει η κορυφαία ανανεώσιμη πηγή ενέργειας για τη χώρα, αν και η υδροηλεκτρική ενέργεια σημείωσε πέρυσι τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Οι αρχές της Σκωτίας ελπίζουν ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να καλύψουν το 50 τοις εκατό των ενεργειακών αναγκών της χώρας σε ηλεκτρικό ρεύμα, θερμότητα και μεταφορές έως το 2030. Η χώρα έχει πολλή δουλειά να κάνει για να επιτύχει αυτόν τον στόχο, ειδικά όταν πρόκειται για μεταφορά και θέρμανση.

Ο Mack δήλωσε ότι “οι εσωτερικές και εμπορικές μεταφορές αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 25% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στη Σκωτία, με τη θερμότητα να αποτελεί περισσότερο από το ήμισυ, καθώς και περισσότερες από τις μισές εκπομπές αερίων”. Επί του παρόντος, οι ανανεώσιμες πηγές καλύπτουν μόνο το 6,5 τοις εκατό της μη ηλεκτρικής ζήτησης για θερμότητα. “Οι τεχνολογίες που χρειαζόμαστε για την αντικατάσταση του φυσικού αερίου στα σπίτια μας υπάρχουν πλέον, αλλά η ανάπτυξη αυτών σε όλη τη χώρα είναι ένα τεράστιο έργο”, δήλωσε ο Mack. “Η βιομηχανία και η πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν τις προ που υπάρχουν, εάν θέλουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας, να ανταποκριθούμε στο καθαρό μηδέν έως το 2045 και να επιτύχουμε μια σωστή ενεργειακή μετάβαση”.

Ο Holly O'Donnell, Διευθυντής Πολιτικής για το Κλίμα και την Ενεργειακή Πολιτική του WWF της Σκωτίας, ζητά την επιτάχυνση της διάθεσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) και περισσότερες επιδοτήσεις για ανανεώσιμη θέρμανση. Αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη Σκωτία να βασίζεται περισσότερο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για θέρμανση και μεταφορά, καθώς και χαμηλότερες εκπομπές που προέρχονται από αυτές τις πηγές.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).