Android ποιο είναι το καλύτερο antivirus;

Οι μέρες που χρειαζόταν λογισμικό προστασίας μόνο στα Windows έχουν παρέλθει, καθώς σχεδόν κάθε λειτουργικό σύστημα εκεί είναι στόχος κακόβουλων χρηστών.

Το Android προφανώς δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς έχουμε δει πολλές φορές αυτόνομους εγκαταστάτες APK με κακόβουλο λογισμικό να διατίθεται μέσω του Google Play Store χωρίς να μπορεί να το εντοπίσει η εταιρεία.

Επομένως, η εγκατάσταση μιας εφαρμογής προστασίας σε μια συσκευή Android είναι σχεδόν απαραίτητη αν είστε ριψοκίνδυνοι και δεν τηρείτε ορισμένα βασικά πραγματάκια. Οι ειδικοί ασφαλείας από την AV-TEST πραγματοποίησαν μια νέα έρευνα για να προσδιορίσουν τις καλύτερες εφαρμογές προστασίας για το Android και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνουν ότι η προστασία από τρίτους προγραμματιστές είναι η καλύτερη λύση, ακόμα και από αυτή της Google.

Η AV-TEST διεξήγαγε την έρευνα αναλύοντας 17 προϊόντα ασφαλείας για Android σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες: προστασία, απόδοση και χρηστικότητα. Το Google Play Protect χρησίμευσε ως ένα βασικό προϊόν και έλαβε 0 βαθμούς για προστασία, αλλά έξι για απόδοση και τέσσερις για την χρηστικότητα.

Τα περισσότερα προϊόντα έλαβαν 18 βαθμούς στην έρευνα:

  • AhnLab V3 Mobile Security
  • Avast Mobile Security
  • AVG Antivirus Free
  • Avira Antivirus Security
  • Bitdefender Mobile Security
  • G Data Mobile Security
  • Kaspersky Internet Security for Android
  • McAfee Mobile Security
  • NortonLifeLock Norton 360
  • Protected.net Total AV
  • Trend Micro Mobile Security

Όλα αυτά τα προϊόντα έλαβαν από 6 βαθμούς για προστασία, απόδοση και για χρηστικότητα.

Αφήνοντας στην άκρη το Google Play Protect, τα προϊόντα με τη χαμηλότερη βαθμολογία ήταν το Ikarus mobile.security και το Line Antivirus. Και τα δύο έλαβαν μόλις 15,5 πόντους στις δοκιμές.

Το Line Antivirus είχε 3,5 βαθμούς για την προστασία που προσφέρει στους χρήστες του Android, ενώ το Ikarus έπιασε στις δοκιμές για την χρηστικότητα 4 βαθμούς,

Αυτή η έρευνα δείχνει ότι το να βασίζεται κάποιος μόνο στο Google Play Protect μπορεί να μην είναι και η καλύτερη ιδέα, αν και όπως αναφέραμε νωρίτερα, θα μπορούσατε να ακολουθήσετε μερικές απλές συμβουλές για να αποφύγετε το κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να αποφύγετε δια ροπάλου τη λήψη και εγκατάσταση εφαρμογών από μη αξιόπιστες πηγές. Αν και το κακόβουλο λογισμικό φτάνει στο Google Play Store κάθε τόσο, η κύρια πηγή κακόβουλου λογισμικού είναι τα stores τρίτων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Ειχα κολλήσει έναν ιό στο Android που ηταν τότε αγνωστος στα περισσότερα Antivirus που έβαλα (Eset, Kaspersky, G-data Avast, κτλπ) και το μόνο που τον είχε εντοπίσει ήταν το Dr.Web !!!!!! Respect. Θα μου πεις πως ήξερες ότι εχεις ιό… ειμαι προγραμματιστης και είδα κατι ασυνίθιστες συμπεριφορές στη δομή καποιων αρχείων και εβαλα firewall και είδα ότι καποια αρχεια μυστήρια πηγαίνανε να συνδεθουν σε αγνωστους διακομιστες… Εχει άραγε αναρωτηθει κανείς γιατί δεν υπάρχει κανένα απλό Firewall της προκοπής για android? Πχ. θέλω να ανοίγω εγώ την εφαρμογή και μόνον όταν την έχω ανοιχτή να συνδέεται στο ιντερνετ και όταν είναι στο παρασκηνιο να επιλεγω ΕΓΩ αν θα εχει τηρεί την συνδεση ή οχι… πρεπει να κατσω να την φτιαξω εγώ μου φαινεται.. Που είσαι ρε Snowden θεε να βαλουμε Hardware switces στα modules χαχα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).