Ελέγξτε αν είχε διαρρεύσει ο κωδικός σας στο LinkedIn


Την περασμένη εβδομάδα, στο Dark Web, ένας hacker προσέφερε την βάση δεδομένων με τους λογαριασμούς του LinkedIn για περίπου $2.000 σε bitcoin. Ο hacker δήλωσε ότι η βάση περιείχε 117 εκατομμύρια συνδυασμούς ονομάτων και κωδικών των χρηστών από υποκλοπή που είχε πραγματοποιηθεί το 2012.passwords

Τότε κανείς δεν ήταν σίγουρος αν ο κωδικός του είχε πέσει θύμα υποκλοπής, καθώς είχαν διαρρεύσει στον διαδίκτυο μόνο 6,5 εκατομμύρια κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης, αλλά χωρίς τα αντίστοιχα ονόματα τους. Σήμερα, μπορείτε τελικά να ελέγξετε αν και εσείς ήσασταν ένας από τα 164.611.595 εκατομμύρια θύματα.

Ένας ερευνητής ασφαλείας με το όνομα Troy Hunt, που διευθύνει μία ιστοσελίδα κοινοποίησης των παραβιάσεων του LinkedIn, έχει δημιουργήσει μία web εφαρμογή και επιτρέπει σε όλους να ελέγξουν αν το email του ή το username του είχε παραβιαστεί το 2012.

Η ιστοσελίδα έχει όνομα haveibeenpwned.com (Have I Been Pwned?) και περιέχει όλη την κλεμμένη βάση δεδομένων. Δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε το email ή το username που είχατε χρησιμοποιήσει για την είσοδό σας στο linkedIn και θα σας ενημερώσει αν είσασταν θύμα ή όχι.

Βέβαια, υπάρχει η διαβεβαίωση από την εταιρεία ότι έχει από χθες αλλάξει όλους τους κωδικούς πρόσβασης σε όλα τα θύματα του 2012, αλλά σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την LinkedIn, μπορείτε να κάνετε ένα διπλό έλεγχο από την εν λόγω ιστοσελίδα.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news