Android Things 1.0: η πρώτη έκδοση κυκλοφόρησε για όλους

Η Google ανακοίνωσε την πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών για το λειτουργικό σύστημα Android Things (ναι για το διαδίκτυο των πραγμάτων ή IoT), πριν από τρία χρόνια. Σήμερα η πλατφόρμα φέρεται να είναι έτοιμη στην πρώτη final έκδοση, με την κυκλοφορία του Android Things 1.0. Η ενημέρωση φέρνει αυξημένη συμβατότητα υλικού και μακροχρόνια υποστήριξη για τις συσκευές που θα το χρησιμοποιήσουν.

Android Things 1.0

Τι είναι όμως το Android Things.

Είναι ένα λειτουργικό σύστημα για συσκευές IoT, δηλαδή έξυπνοι λαμπτήρες, θερμοστάτες, κάμερες Wi-Fi, έξυπνα ψυγεία, τοστιέρες, ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Σε αντίθεση με την κύρια έκδοση του Android, τρέχει με λιγότερες απαιτήσεις hardware και μπορεί άνετα να δουλέψει με 32MB RAM. Παρ ‘όλα αυτά, έχει κοινή καταγωγή με το λειτουργικό σύστημα Android που τρέχει στο τηλέφωνό σας. Οι κωδικοποιητές του IoT μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές με την Java και την Kotlin και θα χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία ανάπτυξης που χρησιμοποιούν και σήμερα.

Εν ολίγοις: Εάν γνωρίζετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή τηλεφώνου ή tablet, δεν πρέπει να μάθετε και πάρα πολλά για να δημιουργήσετε ένα προϊόν για το Android Things. Θεωρητικά τουλάχιστον.

Το Android Things θα μπορεί να συνδέεται με τις υπηρεσίες Cloud της Google, όπως το Google Assistant και το Google Machine Learning.

Η Google αναφέρει ότι το Android Things SDK έχει κατεβεί 100.000 φορές, και ότι οι πάνω από 10.000 προγραμματιστών βοήθησαν στην ανάπτυξη του νέου λειτουργικού.
Το νέο λειτουργικό επεκτείνει την υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος σε ακόμα περισσότερα System-on-Module (SoM) boards. Το Android Things θα λειτουργεί σε οτιδήποτε βασίζεται στις πλατφόρμες NXP i.MX8M, Qualcomm SDA212, Qualcomm SDA624 και MediaTek MT8516.
Επιπλέον, θα λειτπυργεί στο Raspberry Pi 3 Model B και NXP i.MX7D.

Από την άποψη της ασφάλειας, το Android Things φέρνει καινοτομίες. Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, οι κατασκευαστές συσκευών διαθέτουν προϊόντα IoT με ανασφαλείς προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και καμία προοπτική μακροπρόθεσμης ασφαλείας.

Οι συνέπειες αυτού του γεγονότος μπορούν να συνοψιστούν σε μία λέξη: Mirai (και όχι μόνο).

Το Mirai χρησιμοποίησε συνηθισμένες συσκευές IoT και τις μετέτρεψε σε ένα τεράστιο botnet. Όμως επειδή το Android Things είναι ένα διαχειριζόμενο λειτουργικό σύστημα, οι προγραμματιστές δεν χρειάζεται να σκεφτούν πολλά για την ασφάλεια και την συντήρηση του συστήματος. Το κάνει το ίδιο το λειτουργικό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

Το νέο λειτουργικό προσφέρει στους κατασκευαστές συσκευών και επομένως στους αγοραστές, την άνεση να γνωρίζουν ότι θα έχουν ενημερώσεις για τουλάχιστον τρία χρόνια, γεγονός που θα μπορούσε να είναι ο κύκλος ζωής μιας συσκευής.

Το Android Things 1.0 είναι διαθέσιμο από σήμερα. Μπορείτε να διαβάσετε τα release notes από εδώ. Για να αρχίσετε το hacking, μπορείτε να πάτε στο developer site, και θα βρείτε ότι χρειάζεστε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).