ΕΕ απαιτεί αφαιρούμενες μπαταρίες από το 2027

Η Ευρωπαϊκή ένωση εξέδωσε ένα νέο κανονισμό για τις μπαταρίες και τα απόβλητα των μπαταριών. Ο νέος κανονισμός θα ρυθμίζει ολόκληρο τον κύκλο ζωής των μπαταριών – από την παραγωγή έως την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση – και θα διασφαλίζει ότι ει ασφαλείς, βιώσιμες και ανταγωνιστικές.battery

Οι μπαταρίες είναι το κλειδί για τη διαδικασία απαλλαγής από τον άνθρακα και τη στροφή της ΕΕ προς τις μηδενικές εκπομπές. Ταυτόχρονα, οι μπαταρίες στο τέλος της ζωής τους περιέχουν πολλούς πολύτιμους πόρους και θα πρέπει να μάθουμε να επαναχρησιμοποιούμε τις πρώτες ύλες αντί να βασιζόμαστε σε τρίτες χώρες για προμήθειες. Οι νέοι κανόνες θα προωθήσουν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και θα διασφαλίσουν ότι οι νέες μπαταρίες θα είναι βιώσιμες και θα συμβάλλουν στην πράσινη μετάβαση.

Ο κανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ισχύει για όλες τις μπαταρίες, συμπεριλαμβανομένων των φορητών μπαταριών, μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, βιομηχανικών μπαταριών, μπαταριών εκκίνησης (starting), lightning και ignition (SLI) (που χρησιμοποιούνται κυρίως για οχήματα) και μπαταρίες για ελαφριά μέσα μεταφοράς (π.χ. ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρονικά μοτοποδήλατα, ηλεκτρονικά σκούτερ).

Ο κανονισμός θέτει στόχους για τους παραγωγούς να συλλέγουν τα απορρίμματα των φορητών μπαταριών (63% έως το τέλος του 2027 και 73% έως το τέλος του 2030) και εισάγει ένα στόχο αποκλειστικής συλλογής για τα απόβλητα μπαταριών για ελαφρά μέσα μεταφοράς (51% έως το τέλος του 2028 και 61% έως το τέλος του 2031).

Ο κανονισμός προβλέπει μεταξύ άλλων ότι έως το 2027 οι φορητές μπαταρίες που θα ενσωματώνονται σε συσκευές θα πρέπει να αφαιρούνται και να αντικαθίστανται από τον τελικό χρήστη, αφήνοντας αρκετό χρόνο στους κατασκευαστές συσκευών να προσαρμόσουν τη σχεδίαση των προϊόντων τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική για τους καταναλωτές.

Διαβάστε τον κανονισμό

https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2023/07/10/council-adopts-new-regulation-on-batteries-and-waste-batteries/

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

μπαταρίες

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).