Μήνυση στην Apple για την επιβράδυνση παλαιότερων iPhone

Μετά την επιβεβαίωση της ότι επιβραδύνει τα παλαιότερα για να αποτρέψει ξαφνικές διακοπές λόγω “πεσμένων” μπαταριών, η εταιρεία φέρεται να κατηγορείται από τουλάχιστον πέντε άτομα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Chicago Sun-Times, πέντε πελάτες της Apple από διαφορετικά μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών κατέθεσαν μήνυση στο Σικάγο την Πέμπτη, ζητώντας απροσδιόριστο χρηματικό ποσό για τις ζημιές που προκάλεσε εταιρεία, επιβραδύνοντας σκόπιμα τις παλαιότερες συσκευές .apple

Οι ενάγοντες, δύο από τον Illinois, και άλλοι τρεις από τις πολιτείες Indiana, North Carolina, και Ohio, αναφέρουν ότι οι πρακτικές της Apple είναι “παραπλανητικές, και ανήθικες” και παραβιάζουν τους νόμους προστασίας των καταναλωτών.

Όλοι τους εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο (Έλληνα;) κ. Vlahakis, ο οποίος δήλωσε ότι η Αpple δεν προσφέρει διαφάνεια στους πελάτες της.

“Οι εταιρίες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όσοι άνθρωποι ξοδεύουν τα χρήματά τους που κέρδισαν δουλεύοντας σκληρά για ένα προϊόν, αναμένουν ότι θα λειτουργεί όπως αναμενόταν”, δήλωσε ο δικηγόρος James Vlahakis.

  ΕΕ: χαστούκι στο App Store της Apple και όχι μόνο

“Η Apple φαίνεται να έχει αποκρύψει τους λόγους που επιβραδύνουν τα παλαιότερα τηλέφωνά της”.

Η μήνυση αναφέρει επίσης ότι η Αpple αναγκάζει “τους καταναλωτές να αγοράζουν νεότερα και ακριβότερα iPhones όταν μια αντικατάσταση μπαταρς θα μπορούσε να τους επιτρέψει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα παλαιότερα iPhones τους.”

Το Cupertino δεν έχει εκδώσει μέχρι στιγμής κάποια δήλωση και μπορεί να μην αναφέρει και τίποτα, μέχρι να διευθετηθεί το όλο θέμα.

Φαντάζομαι ότι ο κ. Vlahakis θα διευθετήσει την υπόθεση πολύ εύκολα, αφού υπάρχει ήδη η επιβεβαίωση από την πλευρά του  Cupertino.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  69  =  72