Apple ή Google; Apple ή Samsung; Διαβάστε πριν απαντήσετε

Apple ή ; Σύμφωνα με τα τεχνολογικά νέα που κυκλοφορούν οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες ανταγωνίζονται και μισούν η μία την άλλη. Μην είστε και τόσο σίγουροι…

Φυσικά και η Samsung θέλει να πουλήσει περισσότερα τηλέφωνα, αλλά κερδίζει χρήματα όταν η Apple διαθέτει περισσότερα iPhone. Η Google πληρώνεται όταν η Apple πουλάει περισσότερες συνδρομές iCloud και η Amazon κερδίζει όσο η Netflix συνεχίσει να αναπτύσσεται.Apple

Ακούγεται παράξενο; Ίσως, αλλά σημαίνει και κάτι άλλο. Όλες αυτές οι εταιρείες δεν είναι μόνο ανταγωνιστές: είναι και πελάτες η μία της άλλης.

iPhone X: Από τη Samsung, την Toshiba, την Intel και την Texas Instruments

Το iPhone X μπορεί να είναι το πιο κερδοφόρο τηλέφωνο της Samsung.

Η Apple μπορεί να κατασκευάζει το iPhone X, αλλά η Samsung κατασκευάζει την οθόνη OLED που το κάνει να ξεχωρίζει τόσο πολύ. Το κόστος της οθόνης ανέρχεται στα 100 δολάρια. Προσθέστε τα 100 δολάρια με μερικά άλλα ανταλλακτικά της Samsung και θα έρθετε κοντά στην άποψη ορισμένων αναλυτών που πιστεύουν ότι η Samsung κερδίζει περισσότερα από κάθε πώληση iPhone X παρά από κάθε πώληση του S8 – περίπου στα 130 δολάρια ανά συσκευή.

Ανεξάρτητα από το αν ισχύει αυτό ή όχι, κάθε iPhone X που πωλείται είναι κερδοφόρο για τη Samsung, όπως περιγράφει το παρακάτω του Nerdwriter:

Εδώ να αναφέρουμε ότι η Samsung δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει εξαρτήματα μέσα στο iPhone X. Ο Mark Gurman του Bloomberg αναφέρει ότι οι εταιρείες Intel και Quallcomm παρέχουν δύο modem, η Toshiba παρέχει το flash storage και η Texas Instruments ένα ή δύο διαφορετικά εξαρτήματα. Ναι: το iPhone X κατασκευάστηκε εν μέρει, από την Apple.

Η Apple, φυσικά ανταγωνίζεται με αυτές τις εταιρείες, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να αγοράζει τα εξαρτήματά τους. Το iPhone είναι το καλύτερο τηλέφωνο που πωλείται κάθε χρόνο και η Apple συνεργάζεται με όποιον μπορεί να προσφέρει την καλύτερη τιμή για τα ανταλλακτικά που χρειάζονται στην κατασκευή του – ακόμα και στους αντιπάλους της.

Η Google φιλοξενεί την υπηρεσία iCloud της Apple, τη Spotify και την Evernote

Αν τε το iCloud επειδή δεν εμπιστεύεστε την Google, τα νέα δεν θα σας αρέσουν: Τα δεδομένα στο iCloud αποθηκεύονται από την Google εδώ και χρόνια. Η Apple δεν το διαφημίζει, αλλά από το 2016 άρχισε να χρησιμοποιεί τη πλατφόρμα Cloud της Google για την φιλοξενία της υπηρεσίας.

Αυτό έχει νόημα, καθώς η Google μπορεί να προσφέρει πολύ φθηνότερο χώρο αποθήκευσης ακόμη και αν η Apple δημιουργήσει τους δικούς της cloud servers. Η Apple δεν η μόνη εταιρεία που χρησιμοποιεί αποθηκευτικό χώρο της Google: η Spotify και η Evernote πληρώνουν επίσης την Google για αποθήκευση, σύμφωνα με την Google.

Ναι: Η Google φιλοξενεί το Spotify, τον βασικό αντίπαλο του Google Music. Φιλοξενεί και την Evernote, η οποία ανταγωνίζεται το Google Keep. Και φιλοξενούν το iCloud, το οποίο ανταγωνίζεται τόσο με το Google Photos όσο και με το Google για συνδρομητές. Όποια και αν είναι η υπηρεσία που χρησιμοποιείτε, η Google είναι αυτή που πληρώνεται.

Η Amazon φιλοξενεί ουσιαστικά όλες τις άλλες υπηρεσίες.

Η Google δεν είναι όμως ο μεγαλύτερος παίκτης στο παιχνίδι του Cloud χώρου αποθήκευσης. Αυτός ο τίτλος ανήκει στον Amazon, της οποίας τα Web Services παρέχουν τουλάχιστον μία υπηρεσία από αυτές που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Το Netflix είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες των υπηρεσιών Amazon Web Services. Η Hulu και η PBS χρησιμοποιούν επίσης το Amazon για την προβολή βίντεο. Οι Reddit, Airbnb, Lyft και Dropbox φιλοξενούνται επίσης στο Amazon Web Services. Και ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε καμία από αυτές τις , κάποια από τις σελίδες που ανοίξατε σήμερα είναι στο Amazon S3.

Έτσι η Amazon, που είναι σχεδόν αόρατη στο μέσο χρήστη του Διαδικτύου κερδίζει ετησίως γύρω στα 17,4 δισ. δολάρια.

Η Foxconn κατασκευάζει ουσιαστικά τα πάντα

Το Playstation 4, το Nintendo Switch και το XBox One κατασκευάζονται από την ίδια εταιρεία. Το ίδιο συμβαίνει και με το iPhone, το Kindle και τους φορητούς υπολογιστές από εταιρείες όπως η Dell, Toshiba και HP.

Η εταιρεία Foxxcon, έχει πάρα πολλά εργοστάσια στην ηπειρωτική Κίνα, και κέρδισε πέρυσι 131 δισ. δολάρια από την κατασκευή προϊόντων για άλλες εταιρείες. Μάλλον έχετε ακούσει για αυτήν την εταιρεία, πιθανώς λόγω των φοβερών συνθηκών εργασίας και των αυτοκτονιών των εργαζομένων.

Παρόλο που η Nintendo, η Sony και η Microsoft αγωνίζονται για την υπεροχή της κονσόλας τους, μια εταιρεία μπορεί να κερδίζει ανεξάρτητα από το προϊόν.

Έτσι είναι αρκετά ασφαλές να πούμε ότι οι τεχνολογικές εταιρείες ανταγωνίζονται, αλλά και συνεργάζονται.

Είναι εύκολο, σαν χρήστης αυτών των προϊόντων, να σκεφτόμαστε με τρόπο άσπρο-μαύρο. Ίσως σας αρέσει η Google και το Android ή νομίζετε ότι η Apple είναι μια τρομερή εταιρεία. Όμως οι εταιρείες ς δεν σκέφτονται με αυτούς τους όρους, επειδή η μια εξαρτιέται από την άλλη για να κατασκευάσουν τα προϊόντα τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Προσέξτε τι θα πείτε την επόμενη φορά που μιλάτε με κάποιον που χρησιμοποιεί μια διαφορετική πλατφόρμα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).