Απτική στολή με δονούμενες πλάκες δίνει άλλη αίσθηση στην μουσική

Ο Daniel Belquer, “Chief Vibrational Officer” του Music: Not Impossible, ανέπτυξε μια απτική στολή με δονούμενες πλάκες για να βελτιώσει την εμπειρία ζωντανής μουσικής για κωφά και βαρήκοα άτομα.

Το κοστούμι, που παρουσιάστηκε σε μια εκδήλωση με τίτλο “Silent Disco: An Evening of Access ” στο Lincoln Center, παρείχε μοναδικές υφές και αισθήσεις που αντιστοιχούν στη μουσική, δημιουργώντας ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς για όλους τους συμμετέχοντες, ανεξάρτητα από την ικανότητα ακοής.

screenshot 2023 07 18 07 32 32

Το NPR αναφέρει:

Η ομάδα του ξεκίνησε συνδέοντας δονούμενα κινητά τηλεφώνων σε σώματα, αλλά αυτό δεν λειτούργησε. Οι δονήσεις ήταν όλες οι ίδιες. Τελικά, συνεργάστηκαν με μηχανικούς από την εταιρεία ηλεκτρονικών εξαρτημάτων Avnet για να αναπτύξουν ένα ελαφρύ απτικό κοστούμι με συνολικά 24 ενεργοποιητές ή δονητικές πλάκες. Υπάρχουν 20 από αυτά καρφωμένα σε ένα γιλέκο που εφαρμόζει σφιχτά γύρω από το σώμα σαν σακίδιο πεζοπορίας, καθώς και έναν ενεργοποιητή που δένεται σε κάθε καρπό και αστράγαλο.

music ni solution2

Όταν το φοράτε μπορείτε να αισθάνεστε κάτι σαν σταγόνες βροχής στους ώμους σας, ένα γαργάλημα στα πλευρά, ένα χτύπημα στο κάτω μέρος της πλάτης. Δεν αναπαράγει τη μουσική, αλλά δίνει κύματα αισθήσεων στο δέρμα σας με τρόπο συμπληρωματικό της μουσικής.

Μια πρόσφατη εκδήλωση στο Lincoln Center for the Performing Arts με τίτλο “Silent Disco: An Evening of Access Magic” παρουσίασε τις δυνατότητες της στολής. Υπήρχαν εβδομήντα από αυτές σε ράφια σε ένα πάρτι που προοριζόταν να ει προσβάσιμο σε όλους.

Ο καθένας μπορούσε να δανειστεί μια, βαρήκοος, ή κωφός, και να τη δοκιμάσει κάτω από τη γιγάντια ντίσκο μπάλα που είχε κρεμαστεί πάνω από το σιντριβάνι του Lincoln Center. Οι δονήσεις αναμειγνύονταν από έναν απτικό DJ που μπορούσε να ελέγξει τη θέση, τη συχνότητα και την ένταση της αίσθησης στις στολές, όπως ένας μουσικός DJ μιξάρει τους ήχους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Απτική στολή

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).