Άρης: δεν υπήρχε μόνο νερό αλλά και οργανικές ενώσεις

“Νέα από τον Άρη”, δημοσίευσε το CNN την Παρασκευή. “Δεν υπήρχε μόνο , πριν από εκατομμύρια χρόνια, αλλά και οργανικές ενώσεις”.

Σε μια συνέντευξη με την επικεφαλής Caroline Smith του Earth στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, το CNN έθεσε την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

mars rover

“Πόσο πιθανό είναι να υπήρχε κάποια στιγμή ζωή στον Άρη”;

“Αυτό που βρήκαμε με δεδομένα που προέρχονται από το Rover και έχουν μελετηθεί τους τελευταίους μήνες είναι ότι έχουμε πυριγενείς πέτρες – πρόκειται για πετρώματα που έχουν σχηματιστεί μέσω ηφαιστειακών διεργασιών – οι οποίες επίσης επηρεάζονται από τη δράση του νερού.

Και αυτό είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και συναρπαστικό, γιατί το νερό είναι ένα από τα βασικά συστατικά που χρειάζεστε για να ξεκινήσει η ζωή. Έτσι, εάν υπάρχουν πιθανότητες να υπάρχει ζωή στον Άρη, θα πρέπει να υπήρχε κάπου και το νερό για τουλάχιστον ένα χρονικό διάστημα. Έχουμε καλά στοιχεία για αυτό.

Τώρα αυτό συνδυάζεται με το γεγονός ότι βλέπουμε, χρησιμοποιώντας όργανα όπως το SHERLOCK, που είναι ένα όργανο με το οποίο ασχολούμαι, την παρουσία οργανικών μορίων. Τα οργανικά μόρια είναι χημικά μόρια που αποτελούνται από στοιχεία άνθρακα, υδρογόνου, οξυγόνου, αζώτου, μερικές φορές θείου, μερικές φορές φωσφόρου και ίσως κάποια επιπλέον στοιχεία. Όλα αυτά είναι πραγματικά πολύ σημαντικά, γιατί χρειάζονται οργανικά μόρια για να ξεκινήσει η ζωή.

Το άλλο που είναι πραγματικά ενδιαφέρον για τα οργανικά μόρια είναι ότι μπορούν στην πραγματικότητα να είναι ένα είδος απολιθωμένης χημικής απόδειξης πιθανής προηγούμενης ζωής.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
mars,Perseverance rover,rover

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).