Συνελήφθη ληστής γιατί μπήκε στο Facebook από το PC του θύματος

Όπως αποδεικνύεται, τα κοινωνικά δίκτυα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Η παρακάτω ιστορία συνέβη στη Μινεσότα, των ΗΠΑ και αποδεικνύει το πόσο πολύ χρησιμοποιούμε το Facebook. Είναι η ιστορία του 26-χρονου Nicholas Wig που μπήκε σε ένα σπίτι για να το ληστέψει.

nick dub facebook
Αφού λοιπόν μάζεψε αυτά που ήθελε να πάρει, με την άκρη του ματιού του είδε ένα υπολογιστή και σκέφτηκε ότι καλό θα ήταν να ρίξει μια ματιά στο προφίλ του στο Facebοok.
Πιο συγκεκριμένα, το ABC News μας αναφέρει ότι ο 26-χρονος Nicholas Wig αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την κουραστική δουλειά της ληστείας και να ελέγξει τη σελίδα του στο Facebοok. Όλα καλά μέχρι εδώ. Τα προβλήματα για τον άνετο ληστή άρχισαν όταν φεύγοντας ξέχασε να κάνει log-out από τον λογαριασμό του.

Σύμφωνα με το ABC News, όταν το θύμα γύρισε στο σπίτι του, ανακάλυψε την πόρτα ανοιχτή και είδε ότι έλειπαν μετρητά, ένα μπλοκ επιταγών, μερικές πιστωτικές κάρτες και ένα ρολόι.

Το θύμα (James Wood) ειδοποίησε την αστυνομία, και μαζί με τους αστυνομικούς ανακάλυψαν ότι ο υπολογιστής του είχε ήταν συνδεδεμένος με ένα άγνωστο προφίλ στο Facebοok. Κατάλαβαν ότι κατά πάσα πιθανότητα είχαν μπροστά τους το πρόσωπο του ληστή.

Ο ληστής φυσικά συνελήφθη και προφυλακίστηκε, αφού ομολόγησε την ενοχή του και επέστρεψε τα κλοπιμαία στον παθόντα.

Σχολιάζοντας αυτή την κάπως περίεργη σύλληψη, η Monica Jensen, ένας εκπρόσωπος του γραφείου Εισαγγελίας στη Dakota County, δήλωσε: “Είναι η πρώτη περίπτωση στην Dakota County που ένας διαρρήκτης ελέγχει το προφίλ του στο Facebοok από τον υπολογιστή του θύματος.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).