Hoax το Plone CMS hack του FBI;

Η εταιρεία ανάπτυξης του CMS, το οποίο συχνά αναφέρεται και σαν το πιο ασφαλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) της αγοράς, αναφέρει ότι οι πρόσφατες δημοσιεύσεις για ένα hack στα συστήματα του FBI είναι πολύ πιθανό να είναι πλαστές.

Ο CyberZeist, ενεργώντας για λογαριασμό των Anonymous, αποκάλυψε ότι στα τέλη Δεκεμβρίου κατάφερε να παραβιάσει το λογισμικό CMS που χρησιμοποιείται από το FBI, καταφέρνοντας να υποκλέψει περισσότερους από 150 λογαριασμούς, με hashed κωδικούς πρόσβασης.

Ο CyberZeist ανέφερε ότι χρησιμοποίησε ένα exploit σε ένα κενό που υπάρχει στο Plone CMS, το οποίο χρησιμοποιείται από το FBI, και ότι το εξακολουθεί να πωλείται στη μαύρη αγορά.

Σε πολύ μακρά δημοσίευση σήμερα η Plone αναφέρει ότι το hack του συστήματος του FBI είναι μάλλον απίθανο, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία δεν γνωρίζει να υπάρχει κανένα zero-day ελάττωμα στο λογισμικό της.

“Ανακοινώσεις για επιδιορθώσεις ασφαλείας εκδίδονται κατά κανόνα με προειδοποίηση δύο εβδομάδων. Αν η ομάδα ασφαλείας του Plone λάβει αναφορές για ένα zero day exploit που κυκλοφορεί ήδη, θα κυκλοφορήσει μια ασφαλείας άμεσα”, αναφέρει η Plone.

  Επιστροφή του Donald Trump στο Twitter

Περιγράφοντας τον ισχυρισμό του hack σαν φάρσα (hoax), η Plone προσπαθεί να καταρρίψει το hack, τονίζοντας ότι ορισμένες από τις λεπτομέρειες που έδωσε ο CyberZeist δεν είναι ακριβείς, όπως είναι η περίπτωση του λειτουργικού του διακομιστή, που ο hacker ανέφερε ότι ήταν FreeBSD 6.2-RELEASE.

“Είναι εξαιρετικά απίθανο ότι το FΒI τρέχει μια τέτοια παλιά του FreeBSD. Επιπλέον, το FreeBSD 6.2 παρέχει την Python 2.4, ενώ το Plone τρέχει με Python 2.5 και δεν τρέχει σε παλιές εκδόσεις της Python” ανέφερε η Plone.

Έτσι, λοιπόν ποιος ήταν ο σκοπός του hacker αναφέροντας ότι παραβίασε τη σελίδα του FΒI;
Σύμφωνα με τη Plone, η οποία περιγράφει το λογισμικό της σαν “ένα εξαιρετικά ασφαλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου,” ο hacker είναι πολύ πιθανό να προσπαθεί να πουλήσει ένα ψεύτικο exploit και χρειάζεται την διαφήμιση των μέσων ενημέρωσης για να αυξήσει την τιμή.

Προς το παρόν, όμως, είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς τι έγινε με το CMS του FBI, αλλά ο CyberZeist έχει υποσχεθεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την όταν σταματήσει η πώληση του zero-day.

  Hacker διέρρευσε 23 TB δεδομένων της αστυνομίας της Σαγκάης

Έτσι κι αλλιώς με κάποιον τρόπο θα μάθουμε ποιος ψεύδεται…

Υ.Γ.: θα πρέπει να εγκαταστήσω το συγκεκριμένο CMS, οι ισχυρισμοί της εταιρείας ότι είναι το πιο ασφαλές που υπάρχει στην αγορά, μου κίνησαν την περιέργεια.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


30  +    =  37