Διέρρευσαν 10GB δεδομένα από 37 εκατ. χρήστες του Ashley Madison


Διέρρευσαν δεδομένα από 37 εκατομμύρια χρήστες της περιβόητης ιστοσελίδας Ashley Madison. Σύμφωνα με μια δημοσίευση του Ars Technica, τα προσωπικά δεδομένα είναι πλέον διαθέσιμα στο διαδίκτυο, και κυκλοφόρησαν με ένα αρχείο BitTorrent.Ashley Madison

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, τα δεδομένα έχουν όγκο 10GB και είναι όλα προσωπικού χαρακτήρα (ηλεκτρονικά μηνύματα, προφίλ χρηστών, δεδομένα συναλλαγών πιστωτικές κάρτες και πολλά άλλα).

Οι hackers που πραγματοποίησαν την επίθεση, μια ομάδα που ονομάζεται The Impact, κυκλοφόρησαν τα δεδομένα της Avid Life Media, η οποία κατέχει την Ashley Madison.

Η ομάδα των hacker προειδοποιεί ότι ορισμένα από τα στοιχεία είναι παραποιημένα, ειδικά τα στοιχεία για τις γυναίκες:

Βρήκατε κάποιον που γνωρίζετε; Λάβετε υπόψη σας ότι το site είναι μια απάτη με χιλιάδες ψεύτικα γυναικεία προφίλ. Το 90-95% των πραγματικών χρηστών είναι άνδρες.

Μία από τις πιο καταστροφικές πτυχές του hack είναι η αποκάλυψη ότι οι προσωπικές πληροφορίες των χρηστών που είχαν πληρώσει 19 δολάρια για να διαγραφούν όλα τους τα δεδομένα χρήστη τους στην ιστοσελίδα, υπάρχουν ακόμα.

Το χαρακτηριστικό απέφερε 1.700.000 δολάρια στην Avid Life Media, αλλά η ομάδα πιστεύει ότι ποτέ δεν λειτούργησε όπως διαφημίστηκε από την εταιρεία.

Ανάμεσα στα δεδομένα που διέρρευσαν είναι και τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών της ιστοσελίδας, που έχουν επιβεβαιωθεί σαν πραγματικά, σύμφωνα με τον ιδρυτή της υπηρεσίας PasswordsCon κ. Per Thorshim:

[tweet_embed id=633759547996413952]

Any data not signed with key 6E50 3F39 BA6A EAAD D81D  ECFF 2437 3CD5 74AB AA38 
is fake.

Ashley Madison Leak

Impact Team’s statement on the release
Impact Team’s PGP signature for the released statement
Impact Team’s PGP Key
Torrent for the released data

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news