Αστροναύτες της NASA που βρίσκονται πάνω στον Άρη κατέστρεψαν μέρος του εξοπλισμού τους

Αν αναρωτιέστε πότε πατήσαμε το πόδι μας στον πλανήτη Άρη και δεν το πήρατε χαμπάρι, σωστά απορείτε. Όχι, δεν πήγε ακόμα άνθρωπος στο Άρη. Η NASA τρέχει ένα πρόγραμμα ς εδώ στην Γη.

πλανήτης,Άρης,Nasa,Mars,rover

Δύο άντρες και δύο γυναίκες, έχουν από τις 25 Ιουνίου 2023 “προσεδαφιστεί” και επιβιώνουν σε έναν ψεύτικο πλανήτη Άρη, σε ένα συγκλονιστικό πείραμα της NASA για την επιβίωση και εκτίμηση συμπεριφοράς σε συνθήκες απομόνωσης.

Το τετραμελές εθελοντικό πλήρωμα αστροναυτών είναι υποχρεωμένο να ζήσει για ένα ολόκληρο χρόνο σε ένα μέρος ολόιδιο με τον πλανήτη Άρη και με τις ίδιες συνθήκες. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι περίπου στα μισά του χρόνου που ο Δρ Νέιθαν Τζόουνς, ο ιατρός του πληρώματος, είπε ότι «κατέστρεψε κατά λάθος» ένα από τα rover τους.

Η καταστροφή ενός ρομπότ είναι σοβαρή υπόθεση όταν βρίσκεστε σε ένα ξένο και αφιλόξενο πλανήτη οπότε το γεγονός θεωρείται τραγικά επικίνδυνο.

Ο Jones, η Selariu, ο Brockwell και η αρχηγός της αποστολής Kelly Haston προσφέρθηκαν εθελοντικά να ζήσουν σε έναν τρισδιάστατα τυπωμένο βιότοπο στον Άρη, για ένα χρόνο, ως πρόβα τζενεράλε για τη ζωή στον Κόκκινο Πλανήτη.

message mars nasa crew living 1

Το σπίτι των περίπου 157 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται στο Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA, στο Χιούστον του Τέξας. Έξω από τον βιότοπο, που ονομάζεται Mars Dune Alpha, υπάρχει μια εγκατάσταση με θόλο που έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με την επιφάνεια του Άρη, γεμάτη κοκκινόσκονη και απόκρημνες όψεις.

Δείτε παρακάτω το σχετικό :

Και είναι η πρώτη από τις τρεις τουλάχιστον ομάδες που θα συμμετάσχουν σε μελέτες απομόνωσης, που μοιάζουν με τον πλανήτη Άρη, για χάρη της έρευνας στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Η NASA για να πετύχει τον σκοπό της έχει κάνει τις καλύτερες της προσπάθειες για να προσομοιάσει τη ζωή στον ψεύτικο Άρη όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά.

Αυτό περιλαμβάνει τον περιορισμό του πληρώματος στην επικοινωνία με τους φίλους τους και την οικογένεια, καθώς και προσομοίωση της καθυστέρησης επικοινωνίας που θα είχαν οι αστροναύτες με τη Γη από το διάστημα.

photography crew health performance exploration

Το πλήρωμα έχει βιώσει διάφορες δραστηριότητες αποστολής, όπως η εξερεύνηση του πλανήτη Άρη, η διατήρηση του οικοτόπου, η καλλιέργεια φυτών, η σωματική άσκηση και η λειτουργία των ρομπότ.

Μέρος της μελέτης περιλαμβάνει επίσης τη σκόπιμη τοποθέτηση του πληρώματος σε στρεσογόνες συνθήκες, όπως ο περιορισμός των πόρων διατροφής τους και η εργασία τους μέσω αστοχιών εξοπλισμού. Έχοντας αυτό κατά νου, δεν είναι σαφές εάν ο Τζόουνς χάλασε από λάθος του το ρόβερ ή αν η NASA σκόπευε να χαλάσει επίτηδες, ως μέρος του πειράματος.

Το πλήρωμα μπορεί επίσης να φορά διαστημικές στολές όταν βγαίνει έξω από το σπίτι του. Στο πλήρωμα παρέχεται επίσης η πολυτέλεια ενός «παραθύρου», όπου η θέα αλλάζει ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Ωστόσο, είναι στην πραγματικότητα μια μεγάλη οθόνη τηλεόρασης που παίζει ένα βίντεο, το οποίο ταιριάζει με τις συνθήκες του ήλιου όπως αυτός φαίνεται από το Άρη.

Όταν έχουν ελεύθερο χρόνο, το πλήρωμα παίζει επιτραπέζια , βιντεοα από ένα PS4 που εισάγεται στον βιότοπο ή με τα μουσικά τους όργανα. Ο Jones έφερε μαζί του μια κιθάρα Fender, ενώ ο Haston έχει ένα γιουκαλίλι ταξιδιωτικού μεγέθους.

Το πλήρωμα δημιούργησε μια λέσχη βιβλίων για την ανάγνωση και τη συζήτηση βιβλίων που έχουν μαζί τους, ενώ τους αρέσει επίσης να παρακολουθούν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές από μια περιορισμένη βάση δεδομένων.

Σε μια πρόσφατη ενημέρωση από το πλήρωμα, ο Haston, ανέφερε ότι ορισμένες από τις καλλιέργειές τους θα πρέπει να είναι έτοιμες για συγκομιδή γύρω στο νέο έτος.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.
πλανήτης,Άρης,Nasa,Mars,rover

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).