Αστρονόμοι δημιούργησαν χάρτη με μαύρες τρύπες

Αστρονόμοι χρησιμοποίησαν ένα συνδυασμό τηλεσκοπίων χαμηλών συχνοτήτων, υπερυπολογιστών και αλγορίθμων για να δημιουργήσουν έναν τεράστιο χάρτη με 25.000 υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες.

Ο δείχνει χιλιάδες κουκκίδες που μοιάζουν με αστέρια, αλλά στην πραγματικότητα είναι τεράστιες μαύρες τρύπες, καθεμία από τις οποίες βρίσκεται σε διαφορετικό, μακρινό γαλαξία.

Οι εντόπισαν τα ουράνια αντικείμενα αναλύοντας τις εκπομπές που εκπέμπονταν από ύλη που εκτοξεύτηκε όταν πλησίασε τις μαύρες τρύπες.
Κάθε λευκή κουκκίδα στον χάρτη είναι μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στον δικό της γαλαξία.

Αυτές οι εκπομπές εντοπίστηκαν από τη LOFAR (Low Frequency Array), ένα τεράστιο δίκτυο ραδιοτηλεσκοπίων που υπάρχει σε 52 σταθμούς σε εννέα ευρωπαϊκές .

Το LOFAR λειτουργεί στις χαμηλότερες συχνότητες που μπορούν να παρατηρηθούν από τη . Ωστόσο, η τοποθεσία του είχε ένα μεγάλο για τη μελέτη.

Οι παρατηρήσεις του LOFAR παραμορφώνονταν από την ιονόσφαιρα, ένα κέλυφος ελεύθερων ηλεκτρονίων που περιβάλλει τη Γη και δρούσε σαν ένας πάνω από το τηλεσκόπιο.

“Είναι παρόμοιο με όταν προσπαθείτε να δείτε ενώ βυθίζετε σε μια πισίνα”, αναφέρει ο συν-συγγραφέας της μελέτης Reinout van Weeren του Παρατηρητηρίου του Leiden. “Όταν κοιτάζεις προς τα πάνω, τα κύματα στο νερό της πισίνας εκτρέπουν ακτίνες φωτός και παραμορφώνουν την θέα.”

Οι ερευνητές ξεπέρασαν αυτήν την πρόκληση χρησιμοποιώντας και νέους αλγόριθμους για να διορθώνουν την επίδραση της ιονόσφαιρας κάθε τέσσερα .

Αυτό τους επέτρεψε να μετατρέψουν τα ραδιοτα σε εικόνες.

Ο νέος χάρτης καλύπτει επί του παρόντος το 4% του βόρειου ουρανού, αλλά οι αστρονόμοι σχεδιάζουν να συνεχίσουν το έργο τους έως ότου χαρτογραφήσουν ολόκληρη την περιοχή.

Τελικά, ελπίζουν να αποκαλύψουν νέες ιδέες για τη δομή του σύμπαντος.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).