Αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητάει license to kill για ρομπότ

Το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο (San Francisco Police Department ή SFPD) πρότεινε μια νέα πολιτική που θα επιτρέπει στα ρομπότ την άδεια να σκοτώνουν, όπως αναφέρει η Mission Local.

Το προσχέδιο της νέας πολιτικής, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα στρατιωτικού τύπου το SFPD, και αναφέρει ότι τα ρομπότ θα μπορούν “να χρησιμοποιηθούν σαν θανατηφόρα επιλογή όταν υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος απώλειας ζωής σε μέλη του κοινού ή αξιωματικούς και υπερισχύει κάθε άλλης επιλογής δράσης”.

police robot

Όπως ανέφερε η Mission Local, τα μέλη της Επιτροπής Κανονισμών του Συμβουλίου Εποπτών της πόλης επανεξετάζουν τη νέα πολιτική εξοπλισμού για αρκετές εβδομάδες.

Η αρχική έκδοση του προσχεδίου δεν περιελάμβανε τίποτα σχετικό με τη χρήση θανατηφόρων ενεργειών από τα ρομπότ και ο Aaron Peskin, κοσμήτορας του συμβουλίου εποπτών της πόλης, ανέφερε ότι “τα ρομπότ δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για χρήση βίας εναντίον οποιουδήποτε προσώπου. ”

Ωστόσο, το SFPD δημιούργησε ένα νέο προσχέδιο με μια κόκκινη γραμμή που δεν συμμερίζεται την άποψη του Peskin, και ζητούσε να δοθεί στα ρομπότ η άδεια να σκοτώνουν υπόπτους.

Σύμφωνα με την Mission Local, ο Peskin τελικά αποφάσισε να αποδεχθεί την αλλαγή επειδή “θα μπορούσαν να υπάρξουν σενάρια όπου η χρήση θανατηφόρας δύναμης ήταν η μόνη επιλογή”. Η επιτροπή κανόνων του Σαν Φρανσίσκο ενέκρινε ομόφωνα μια έκδοση του σχεδίου την περασμένη εβδομάδα, το οποίο θα αντιμετωπίσει το Συμβούλιο Εποπτών στις 29 Νοεμβρίου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.
license to kill

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).