Αστυνομικοί απολύθηκαν γιατί αντί για ληστές κυνηγούσαν Pokémon

Δύο αστυνομικοί του Λος Άντζελες απολύθηκαν επειδή αντί να συνδράμουν στην καταδίωξη ληστών έπαιξαν Pokémon Go ενώ ώρα υπηρεσίας.

pokemon go cop

Συμβαίνουν και αυτά στις μέρες μας. Αστυνομικοί του LAPD κλήθηκαν από τον ασύρματο για υποστήριξη σε επεισόδιο ληστείας, αλλά αυτοί αντί να κυνηγήσουν τους ληστές προτίμησαν να πιάσουν Pokémon. Το γεγονός και η απόλυσή τους έγινε στο 2017, οι αστυνομικοί άσκησαν έφεση κατά της απόφασης και μόλις τώρα βγήκε η τελική απόφαση των δικαστών για οριστική παύση από τα καθήκοντά τους.

Μάρτυρας σε όλα αυτά η βιντεοκάμερα του αυτοκινήτου του περιπολικού, καθώς έδειξε ότι οι δύο αστυνομικοί, ο Λουί Λοζάνο και ο Έρικ Μίτσελ, αγνόησαν ένα αίτημα για συνδρομή υποστήριξης από συναδέλφους τους, για να παίξουν το παιχνίδι.

Το ζευγάρι των αστυνομικών στάθμευσε κοντά σε μια περιοχή που υπήρχε ληστεία σε εξέλιξη και ενώ ο ασύρματος τους κάλεσε για υποστήριξη, αυτοί αγνόησαν την κλήση και έφυγαν από την περιοχή.

Όταν ρωτήθηκαν αργότερα γιατί δεν ανταποκρίθηκαν στην κλήση, οι δύο αξιωματικοί είπαν ότι βρίσκονταν σε μια θορυβώδη περιοχή και δεν μπορούσαν να ακούσουν τον ασύρματο. Ο προϊστάμενος του Λοζάνο και του Μίτσελ ήταν δύσπιστος με την εξήγησή τους και έλεγξε το σύστημα κάμερας που ηχογραφούσε τα πάντα μέσα στο αυτοκίνητο (κοινώς γνωστό ως dashcam), και ανακάλυψε ότι οι δύο είχαν ακούσει την κλήση και επέλεξαν να πάνε αλλού, καθώς δεν ήθελαν να βοηθήσουν. Ο προϊστάμενος ανέφερε το περιστατικό, και έτσι άνοιξε επίσημη έρευνα.

  McAfee κοντά σε μια οριστική συμφωνία για την αγορά της Stonesoft

Σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία, μια εκτενής ανασκόπηση του συστήματος βίντεο στο αυτοκίνητο αποκάλυψε ότι λίγο μετά την αναχώρησή τους από τη σκηνή της ληστείας, οι δύο αστυνομικοί ακούστηκαν να συζητούν για το Pokémon Go, συμπεριλαμβανομένου ενός Snorlax που είχε εμφανιστεί και της καλύτερης διαδρομής για αναχαίτιση και σύλληψη του!!!.

Για περίπου τα επόμενα 20 λεπτά, το σύστημα βίντεο στο αυτοκίνητο κατέγραφε τους αστυνομικούς να συζητούν για τα Pokémon καθώς οδηγούσαν σε διαφορετικές τοποθεσίες όπου τα εικονικά πλάσματα εμφανίζονταν προφανώς στα κινητά τους τηλέφωνα.

Στις ερωτήσεις των ανωτέρων τους, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν ότι έπαιζαν Pokémon Go και είπαν ότι απλώς είχαν μια συνομιλία. Προσπάθησαν να ασκήσουν έφεση με το επιχείρημα ότι οι ηχογραφήσεις μέσα στο όχημα δεν προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των «προσωπικών συνομιλιών» των αστυνομικών, αλλά ο δικαστής έκρινε αβάσιμη την προσφυγή τους και απέρριψε την έφεση.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

89  +    =  95

Previous Story

Windows 11 τι μας θύμισε το νέο λειτουργικό

Next Story

Τα αυτοθερμαινόμενα δορυφορικά πιάτα του Starlink προσελκύουν τις γάτες