Η άβολη στιγμή που ανακαλύπτεις ότι δεν υπήρξε Big Bang

“Τα πρώτα αποτελέσματα από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb φαίνεται να δείχνουν ότι οι τεράστιοι, φωτεινοί γαλαξίες είχαν ήδη σχηματιστεί μέσα στα πρώτα 250 εκατομμύρια χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang)”, αναφέρει το Sky and Telescope.

“Εάν επιβεβαιωθεί, αυτό θα αμφισβητούσε σοβαρά την τρέχουσα κοσμολογική μας σκέψη”.

big bang

Λίγο μετά την δημοσίευση των πρώτων επιστημονικών δεδομένων του James Webb Space Telescope από τη NASA, ο αστρονομικός διακομιστής arXiv πλημμύρισε με έγγραφα που ισχυρίζονταν την ανίχνευση γαλαξιών που είναι τόσο απομακρυσμένοι που το φως τους χρειάστηκε περίπου 13,5 δισεκατομμύρια χρόνια για να φτάσει στην γη.

Πολλοί από αυτούς φαίνεται να είναι πιο ογκώδεις από το τυπικό κοσμολογικό μοντέλο που περιγράφει τη σύνθεση και την εξέλιξη του σύμπαντος.

“Με ανησυχεί ελαφρώς που βρίσκουμε αυτά τα τέρατα στις πρώτες εικόνες”, αναφέρει ο κοσμολόγος Richard Ellis (University College London).

Πριν η επιστημονική κοινότητα αποδεχτεί αυτούς τους ισχυρισμούς, οι αναφερόμενες μετατοπίσεις θα πρέπει να επιβεβαιωθούν φασματοσκοπικά. Ο Mark McCaughrean, ανώτερος επιστημονικός σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (και συνεργάτης του Webb) ανέφερε στο Twitter:

“Είμαι σίγουρος ότι κάποια από αυτά θα επιβεβαιωθούν, αλλά είμαι εξίσου σίγουρος ότι δεν θα επιβεβαιωθούν όλα”.

Ο Ellis συμφωνεί: “Είναι εύκολο να βάλεις ένα paper στο arXiv, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να το μετατρέψεις σε άρθρο σε ένα περιοδικό με κριτές”.

Από το 1991, ο επιστημονικός συγγραφέας Eric Lerner υποστηρίζει ότι το Big Bang δεν συνέβη ποτέ. Τώρα είναι 75 ετών, και αναφέρει:

“Στην πλημμύρα των τεχνικών αστρονομικών εγγράφων που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο από τις 12 Ιουλίου, οι συγγραφείς αναφέρουν ξανά και ξανά ότι οι εικόνες δείχνουν εκπληκτικά πολλούς γαλαξίες, γαλαξίες που είναι εκπληκτικά ομαλοί, εκπληκτικά μικροί και εκπληκτικά παλιοί. Πολλές εκπλήξεις και όχι απαραίτητα ευχάριστες. Ο τίτλος ενός paper ξεκινά με το ειλικρινές επιφώνημα: “Πανικός!”

Γιατί οι εικόνες του JWST προκαλούν πανικό στους κοσμολόγους; Και ποιες θεωρίες αντικρούουν; Τα papers δεν λένε.

Η αλήθεια που δεν αναφέρουν αυτά τα έγγραφα είναι ότι οι εικόνες του JWST είναι κατάφωρα και επανειλημμένα αντικρουόμενες με την υπόθεση του Big Bang που θέλει το σύμπαν να ξεκίνησε πριν από 14 δισεκατομμύρια χρόνια σε μια απίστευτα καυτή, πυκνή κατάσταση και από τότε διαστέλλεται.

Αυτή η υπόθεση έχει υπερασπιστεί για δεκαετίες σαν μια αναμφισβήτητη αλήθεια από τη συντριπτική πλειοψηφία των κοσμολογικών θεωρητικών, Φυσικά τα νέα δεδομένα προκαλούν πανικό σε αυτούς τους θεωρητικούς.

“Αυτή τη στιγμή ξυπνάω στις τρεις το πρωί”, λέει η Alison Kirkpatrick, αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας στο Lawrence, “και αναρωτιέμαι αν όλα όσα έχω κάνει είναι λάθος…”.

Γαλαξίες με μεγαλύτερη φωτεινότητα και μάζα από τον δικό μας γαλαξία Γαλαξία φαίνονται σε αυτές τις εικόνες να είναι δύο έως τρεις φορές μικρότεροι από ό,τι σε παρόμοιες εικόνες που παρατηρήθηκαν με το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble (HST). Οι νέοι γαλαξίες φαίνεται να είναι επίσης δύο έως τρεις φορές μεγαλύτεροι. Αυτό δεν είναι καθόλου αναμενόμενο σε ένα διαστελλόμενο σύμπαν.

Οι θεωρητικοί της Μεγάλης Έκρηξης περίμεναν να δουν μπερδεμένους γαλαξίες να ανακατεύονται από πολλές συγκρούσεις ή συγχωνεύσεις. Αυτό που έδειξε στην πραγματικότητα το JWST ήταν συντριπτικά λείοι δίσκοι και τακτοποιημένες σπειροειδείς μορφές. Τα στοιχεία στο draft “Πανικός!” δείχνουν ότι οι λείοι σπειροειδείς γαλαξίες ήταν περίπου “10 φορές” περισσότεροι από όσους είχε προβλέψει η θεωρία και ότι αυτό “θα αμφισβητούσε τις ιδέες μας σχετικά με τις συγχωνεύσεις που είναι μια πολύ κοινή διαδικασία”. Σε απλή γλώσσα, αυτά τα δεδομένα καταστρέφουν εντελώς τη θεωρία των συγχωνεύσεων.

Σύμφωνα με τη θεωρία του Big Bang, οι πιο μακρινοί γαλαξίες στις εικόνες του JWST φαίνονται καθώς ήταν μόνο 400-500 εκατομμύρια χρόνια μετά την προέλευση του σύμπαντος. Ωστόσο, ήδη ορισμένοι από τους γαλαξίες έχουν δείξει αστρικούς πληθυσμούς ηλικίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου ετών. Δεδομένου ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να προέρχεται πριν από το Big Bang, η ύπαρξη αυτών των γαλαξιών δείχνει ότι η Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang) δεν συνέβη….

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.
Big Bang

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

8 Comments

Leave a Reply
 1. Υπάρχουν πράγματα που μόνο ο Θεός τα γνωρίζει γιατί μόνο ο Θεός έχει την ιδιότητα της παντογνωσίας και ο άνθρωπος παρόλο που είναι κτισμένος κατ’ Εικόνα και καθ’ Ομοίωση Του εντούτοις δύναται να μετέχει μέρος μόνο της παντογνωσίας Του εφόσον είναι κτίσμα με τους φυσικούς περιορισμούς που διακρίνονται χαρακτηριστικά στην ανθρώπινη πεπερασμένη φύση.

    • Δε χρειάζεται να τα ξέρουμε και όλα. Ο άνθρωπος ανακάλυψε και τον υποατομικό κόσμο… και;; … Ένα από τα αποτελέσματα ήταν να φτιάξουμε και πυρηνικές βόμβες και τώρα τρέμουμε μην ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος.
     Αν ο άνθρωπος δεν είχε την απληστία στη σκέψη του, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.
     Όποτε καλύτερα να μην ανακαλύψουμε τίποτα, δεν είναι απαραίτητο. Ας μείνουν τα μυστικά του σύμπαντος ανεξερεύνητα, δε θα χάσει η Βενετιά βελόνι…

     • Επίσης, ανακαλύφθηκε και η πυρηνική ενέργεια η οποία είναι με διαφορά η ποιο καθαρή για το περιβάλλον. Και μη μου αναφέρετε για ΑΠΕ γιατί γελάνε και οι πέτρες.

  • Δε χωράει ο θεός σου, ούτε και κανενός αλλουνού σε επιστημονικά θέματα.
   Αφού σας αρέσει κρατήστε τον και πηγαίνετε στην εκκλησία

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).