Η Bangladesh Bank αναφέρει ότι την έκλεψε hacker

Σοβαρές καταγγελίες έγιναν σήμερα από την κεντρική τράπεζα του Μπαγκλαντές ( Bank), σύμφωνα με τις οποίες hacker παραβίασαν τον της στην τράπεζα Federal Reserve των ΗΠΑ και έκλεψαν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

bangladesh bank

Οι καταγγελίες έγιναν από τα διευθυντικά στελέχη της Bangladesh Bank αναφέροντας ότι υπάλληλοι της τράπεζας παρατήρησαν ότι έλειπε ένα μεγάλο κομμάτι των κεφαλαίων τους που υπήρχε στην US Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης.

Στο υποκατάστημα της Federal Reserve Bank στην Νέα Υόρκη έχουν λογαριασμούς πάνω από 250 ξένες τράπεζες, κυβερνήσεις, και μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, λόγω των high-end μέτρων της τράπεζας.

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας του Μπαγκλαντές αρνήθηκαν να αναφέρουν το ακριβές ποσό που κλάπηκε, πλην όμως μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να ανακτήσουν μέρος αυτών μετά από συνεργασία με τις τοπικές αρχές, που ειδικεύονται σε πράξεις ξεπλύματος χρήματος.

Πάντως στο αντίποδα της είδησης, ένας εκπρόσωπος της Federal Reserve σε δήλωσή του στο Reuters, αρνήθηκε να αναγνωρίσει το περιστατικό, λέγοντας ότι, η τράπεζα τους δεν εντόπισε κανένα σημάδι εισβολής.

Αν και η Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης θεωρείται πρότυπο φυσικής και ηλεκτρονικής ασφάλειας τράπεζας, το συγκεκριμένο υποκατάστημα είχε παλαιότερα παραβιαστεί ηλεκτρονικά το 2012, όταν ο Βρετανός hacker Lauri Love είχε καταφέρει με SQL injections και ColdFusion vulnerabilities να αποκτήσει πρόσβαση σε κάποια από τα στοιχεία της τράπεζας. Οι Βρετανικές αρχές συνέλαβαν τελικά τον Love, τον Οκτώβριο του 2013.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).