Obama κρύβει τη συσκευή του και ζητάει να ξεκλειδώσουμε τις δικές μας

Στο τελευταίο SXSW που πραγματοποιήθηκε εν μέσω της “σύγκρουσης” μεταξύ Apple και FBI για το ξεκλείδωμα του iPhone ενός τρομοκράτη (San Bernardino), ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama έρχεται να μας πει με λίγα λόγια: αφήστε αυτά που ξέρετε και κάντε ότι θέλουν οι Ομοσπονδιακοί.obama sxsw

Μιλώντας στο SXSW που πραγματοποιήθηκε στο Austin του Texas, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε ότι τα τηλέφωνα και οι υπολογιστές δεν μπορεί να είναι τα άθραυστα “μαύρα κουτιά”, και ότι η “απολυταρχική” άποψη για την κρυπτογράφηση δεν μπορεί να παρακάμψει τους νόμους και τα δικαστήρια.

Ο Obama μίλησε με τον δημοσιογράφο της Texas Tribune, Evan Smith για την τρέχουσα κρυπτογράφηση αλλά παραδέχθηκε ότι η στάση του συνοψίζεται στο “Δεν είμαι τεχνικός εμπειρογνώμονας, αλλά ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι για αυτό το ‘backdoor key.’”

Φυσικά, ο Πρόεδρος και το προσωπικό του, οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ, οι κυβερνητικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες πληροφοριών μπορούν να χρησιμοποιούν την πιο ισχυρή κρυπτογράφηση.

Έτσι ο Barack Obama αφού έκρυψε τη απόλυτα κρυπτογραφημένη συσκευή του, δήλωσε δίνοντας τη δική του προσέγγιση για την εξεύρεση ενός συμβιβασμού μεταξύ των εισαγγελέων και των εταιρειών τεχνολογίας:

Οι άνθρωποι δέχονται τις σαρώσεις του σώματος στα αεροδρόμια, κάτι το οποίο αποτρέπει προφανώς την τρομοκρατία, οπότε γιατί να μην μπορούν να κυκλοφορούν με λιγότερη ασφάλεια στα κινητά τους;

  ESET: online streaming; Προετοιμάστε τις συσκευές σας για κυβερνοεπιθέσεις

“Καθένας από εμάς περπατάει έχοντας ένα ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό στην τσέπη του. Έτσι πρέπει να υπάρχει κάποια παραχώρηση για να μπουν οι πληροφορίες αυτές στην τσέπη μας…. Από την άλλη από την πλευρά της κρυπτογράφησης υποστηρίζουν ότι οποιοδήποτε κλειδί, ακόμη και αν έχει φτιαχτεί για να χρησιμοποιηθεί μόνο σε μία συσκευή, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κάθε συσκευή.”

“Δεν μπορεί η φετιχοποίηση των κινητών μας να είναι πάνω από κάθε άλλη αξία.”

«Δεν μπορούμε να έχουμε απόλυτη άποψη για το θέμα αυτό.”

“Πριν εφευρεθούν τα smartphones … αν υπήρχε πιθανή υποψία απαγωγής ενός παιδιού ή συμμετοχής σε τρομοκρατική πλοκή, οι Αρχές επιβολής του νόμου μπορούσαν να εμφανιστούν στο κατώφλι σας με ένα ένταλμα για να ψάξουν το σπίτι σας για αποδεικτικά στοιχεία.”

Ο κ. Barack Obama που πλησιάζει στο τέλος της προεδρίας του μάλλον παραδέχτηκε ορισμένες αλήθειες και με τον οίστρο του φαίνεται ότι έδωσε άκυρα παραδείγματα. Όπως το τελευταίο με το “πριν εφευρεθούν τα smartphone.”

  AudioUTOPIA: Cracked το iLok2 dongle USB

Που ζει; Μάλλον αυτός γνωρίζει πολύ καλά που ζει, αλλά το ευφυολόγημά του ήταν για το κοινό. Οπότε μάλλον θεωρεί ότι δεν γνωρίζουμε που ζούμε, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας.

Εκτός του ότι δεν είναι παράνομο να έχουμε (που δεν έχουμε) ένα ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό στη τσέπη μας, εν μέρει ο κ. Obama παραδέχτηκε ότι θέλει από τις εταιρείες τεχνολογίας να δημιουργήσουν κλειδιά για τις Αρχές επιβολής του νόμου. Ενώ την ίδια στιγμή παραδέχθηκε (πάνω κάτω) ότι κάτι τέτοιο θα βλάψει την ασφάλεια.

Αυτό που δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ο ηγέτης των ΗΠΑ είναι ότι: πολλοί ειδικοί της ιδιωτικής ζωής υποστηρίζουν ότι η δημιουργία ειδικών κλειδιών (backdoors), ακόμα και αν προορίζονται μόνο για μια συγκεκριμένη χρήση, ισοδυναμεί με τη δημιουργία ενός ελαττώματος ασφαλείας.

Ενώ ο Obama παραδέχθηκε ότι είναι “τεχνικά αλήθεια” ότι τέτοια κλειδιά θέτουν σε κίνδυνο τις συσκευές, επέμεινε ότι ο κίνδυνος αυτός “έχει μεγαλοποιηθεί.”

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  76  =  84