Προσοχή στα ψεύτικα e-mail από Ελληνικές τράπεζες και Υπουργείο Οικονομικών

Προσοχή στα ψεύτικα e-mail! Από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας,και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σήμερα:

cyber-crime e-mail e-mail e-mail e-mail e-mail e-mail e-mail e-mail e-mail

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει του πολίτες για προσπάθεια αλίευσης προσωπικών δεδομένων ( ) με την απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( phishing e-mail )

Οι δράστες με τα μηνύματα αυτά, που φαίνεται να έχουν σταλεί από ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα, προτρέπουν τους παραλήπτες να επιβεβαιώσουν τα προσωπικά στοιχεία πρόσβασης στις διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες e-banking

Tα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι χρησιμοποιούν λογότυπα ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή

Οι χρήστες του καλούνται να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους υπερσυνδέσμους (links), να μην απαντούν στα μηνύματα, να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα, καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά, αφού οι τράπεζες δεν προβαίνουν σε επιβεβαίωση κωδικών μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι έχει εντοπιστεί προσπάθεια αλίευσης και υποκλοπής κωδικών (Phishing Mail) από τραπεζικούς πελάτες, οι οποίοι είναι χρήστες ηλεκτρονικών υπηρεσιών e-banking, με σκοπό τη διενέργεια συναλλαγών και τη μεταφορά χρημάτων τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων προσώπων στο εξωτερικό.

Με τα μηνύματα αυτά οι άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες, ώστε να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, τα ανωτέρω απατηλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενημερώνουν τους παραλήπτες, ότι πρέπει να επιβεβαιώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές τραπεζικές υπηρεσίες e-banking.

Εφόσον ο παραλήπτης ανταποκριθεί, οι κωδικοί του αλιεύονται από τους δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια αποκτούν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων και προβαίνουν στη μεταφορά χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς τρίτων.

Επισημαίνεται ότι τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι χρησιμοποιούν λογότυπα ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.

Καλούνται οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους υπερσυνδέσμους (links), να μην απαντούν στα μηνύματα, να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα, καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά, αφού οι τράπεζες δεν προβαίνουν σε επιβεβαίωση κωδικών μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 111 88

• Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart ) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

Καθώς επίσης προσέξτε και αντίστοιχα emails που “έρχονται” από το Υπουργείο Οικονομικών

 

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την αποστολή απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου

Οι δράστες με τα μηνύματα αυτά που φαίνεται να έχουν σταλεί από το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνουν τους παραλήπτες αρχικά ότι έχουν επιστροφή φόρου

Τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθώς χρησιμοποιούν το λογότυπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή

Οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλούνται να μην απαντούν και να μην στέλνουν προσωπικά τους δεδομένα, καθώς σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου.

Με τα μηνύματα αυτά οι άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες, ώστε να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, τα ανωτέρω μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενημερώνουν τους παραλήπτες, ότι έχουν επιστροφή φόρου εισοδήματος από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνέχεια, εφόσον ο παραλήπτης ανταποκριθεί, του ζητούν να καταχωρήσει σε ειδική φόρμα ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, ΑΦΜ, αριθμό ς κάρτας κ.ά.

Επισημαίνεται ότι τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι χρησιμοποιούν το λογότυπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.

Καλούνται οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να μην απαντούν να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.

Επισημαίνεται ότι κανένας Οργανισμός ή Φορέας δεν ζητά πληροφορίες, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ., μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 111 88

• Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).