Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Facebook, για αποφυγή υπερχρεωμένων λογαριασμών


Από τον Σεπτέμβριο, ένα άρθρο στην ιστοσελίδα MoneySavingExpert προειδοποίησε για το γεγονός ότι η προεπιλεγμένη ρύθμιση του Facebook για αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο θα μπορούσε, να φουσκώσει τους λογαριασμούς των καταναλωτών, καθώς τα βίντεο χρησιμοποιούν τη σύνδεση του κινητού τους. facebook money

Εκείνη την εποχή, το Facebοok δήλωσε ότι κατά τις ενημερώσεις της εφαρμογής τους δεν θα κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές στις ρυθμίσεις του χρήστη, οπότε αν κάποιος έχει επιλέξει την αυτόματη αναπαραγωγή, η ρύθμιση θα παραμείνει ως έχει.

Ωστόσο, με το συνδυασμό ενημέρωσης του iOS και τις ενημερώσεις της εφαρμογής, τα βίντεο αρχίζουν να παίζουν μόνα τους, καθώς η συσκευή αποκτά και πάλι τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις που επιτρέπουν το autoplay. Μπορεί να σας ακούγεται μικρό, αλλά σκεφτείτε το εξής:

Σε ένα τηλέφωνο, όπου κάποιος μέσος χρήστης του Facebοok, με τακτικές, καθημερινές αλληλεπιδράσεις στο κοινωνικό δίκτυο, κυρίως για προσωπική χρήση, η μέση χρήση δεδομένων του τηλεφώνου του, θα είχε ξεφύγει από τα 3GB στα 6 GB το μήνα κατά, χωρίς αλλαγές στα πρότυπα χρήσης.

Αν φυσικά σκεφτούμε κάποιον χρήστη του Facebοok, ο οποίος δεν σταματάει να ελέγχει το timeline του, για προσωπικούς ή και για επιχειρηματικούς λόγους, οι μηνιαίοι λογαριασμοί του θα ανέβουν κατά μέσο όρο 9GB πάνω.

Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις από την εφαρμογή του Facebook σε iOS και Android για να σταματήσετε το autoplay των βίντεο. Θα πρέπει να ελέγχετε τις ρυθμίσεις σας κάθε φορά που υπάρχει κάποια ενημέρωση, άσχετα με αυτά που υπόσχονται οι εταιρείες. Φυσικά υπάρχουν και άλλες εφαρμογές που λειτουργούν αυτόματα, και επιβάλλεται να απενεργοποιήσετε την ικανότητά τους για Autoplay.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news