Η επιστολή του Bill Gates για την 40η επέτειο της Microsoft

Στις 4η Απριλίου του 1975, ο Bill Gates και ο Paul Allen ξεκίνησαν μια μικρή εταιρεία με την επωνυμία Microsoft. Πιθανώς γνωρίζετε την ιστορία από εκεί και πέρα: Ο Bill Gates έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, και στη συνέχεια σταδιακά αρχίζει να αποσύρεται από την εταιρεία του για να επικεντρωθεί στις φιλανθρωπικές προσπάθειες μέσω του Bill & Melinda Gates Foundation. Ο Gates παρ όλες τις φιλανθρωπικές του ενασχολήσεις φαίνεται ότι δεν ήταν ποτέ μακριά από την Microsoft. Πέρυσι όταν ο Satya Nadella ανέλαβε ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Gates δήλωσε ότι θα μπορούσε να έχει ένα μεγαλύτερο ρόλο στην εταιρία.

Ο Bill Gates, για την 40η επέτειο της Microsoft απέστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τους εργαζόμενους της εταιρείας. Η επιστολή του Bill Gates δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον Amit Choudhary και πηγές επιβεβαίωσαν στο TheVerge την αυθεντικότητά της.

bill gates paul-allen
Paul Allen και Bill Gates

Αύριο είναι μια ξεχωριστή μέρα: η 40η επέτειος της Microsoft.

Αρχικά, ο Paul Allen και γω (Bill Gates) είχαμε θέσει το στόχο του ενός υπολογιστή σε κάθε γραφείο και σε κάθε σπίτι. Ήταν μια τολμηρή ιδέα και πολλοί άνθρωποι σκέφτηκαν ότι θα είμαστε τρελοί να πιστεύουμε ότι ήταν δυνατόν. Είναι εκπληκτικό να σκεφτούμε πόσο μακριά έχει φτάσει το computing από τότε, και μπορούμε όλοι να είμαστε υπερήφανοι για το ρόλο που έπαιξε η Microsoft σε αυτή την επανάσταση.

Σήμερα όμως, σκέφτομαι πολύ περισσότερο το μέλλον της Microsoft από ό,τι το παρελθόν της. Πιστεύω ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα εξελιχθούν ταχύτερα τα επόμενα 10 χρόνια πιο πολύ από ποτέ. Έχουμε ήδη ζούμε σε έναν κόσμο με πολλαπλές πλατφόρμες, και η πληροφορική θα γίνει ακόμα πιο ευέλικτη. Έχουμε πλησιάσει το σημείο όπου οι υπολογιστές και τα ρομπότ θα είναι σε θέση να δουν, να μετακινηθούν και να αλληλεπιδρούν φυσικά, με την κυκλοφορία πολλών νέων εφαρμογών για την ενδυνάμωση των ανθρώπων.

Υπό την ηγεσία του Satya, η Microsoft είναι σε καλύτερη θέση από ό, τι ήταν ποτέ, για να οδηγήσει αυτές τις εξελίξεις. Έχουμε τους πόρους για να λύσουμε δύσκολα προβλήματα. Είμαστε προσηλωμένοι σε κάθε πτυχή της σύγχρονης πληροφορικής και έχουμε τη βαθύτερη δέσμευση για έρευνα στον κλάδο. Στο πλαίσιο του ρόλου μου ως τεχνικός σύμβουλος του Satya, είμαι εντυπωσιασμένος από το όραμα και το ταλέντο που βλέπω. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές σε προϊόντα όπως το Cortana, το μεταφραστή Skype και τα HoloLens – και αυτά είναι μόνο μερικές από τις πολλές καινοτομίες που βρίσκονται στο δρόμο τους.

Στα επόμενα χρόνια, η Microsoft θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει ακόμη σε περισσότερους ανθρώπους και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Η τεχνολογία είναι ακόμη μακριά για πολλούς ανθρώπους, επειδή είναι πολύπλοκη ή ακριβή, ή απλά επειδή δεν έχουν πρόσβαση. Ελπίζω, λοιπόν, θα σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για να κάνουμε την τεχνολογία προσιτή σε όλους, να συνδέσουμε τους ανθρώπους μεταξύ τους, και να κάνουμε τη χρήση των προσωπικών υπολογιστών διαθέσιμη παντού.

Έχουμε καταφέρει πολλά μαζί κατά τη διάρκεια των πρώτων μας 40 χρόνων και έχουμε αμέτρητες επιχειρήσεις και ανθρώπους για να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές τους. Αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία τώρα είναι το τι θα κάνουμε στη συνέχεια. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια σας στο να κάνουμε τη Microsoft μια φανταστική εταιρεία σήμερα αλλά και για τις επόμενες δεκαετίες.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).