BioNTech δοκιμάζει εμβόλια κατά του καρκίνου

Ο Ugur Sahin και η Özlem Türeci αναφέρονται από το BBC σαν τους “συζύγους πίσω από ένα από τα πιο επιτυχημένα εμβόλια για τον Covid” Το ζευγάρι συνίδρυσε τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας το 2008, “διτας μια νέα τεχνολογία που περιλαμβάνει τον αγγελιοφόρο του RNA ( RNA ή mRNA) για τη του καρκίνου”.

biontech

Και παρόλο που συνεργάστηκαν με την Pfizer για να εφαρμόσουν την ίδια προσέγγιση για το εμβόλιο του Covid, “τώρα οι γιατροί ελπίζουν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για το μελάνωμα, τον καρκίνο του εντέρου και άλλους τύπους όγκων”.

Η BioNTech έχει πολλές δοκιμές σε εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένης και μιας όπου χορηγείται στους ασθενείς ένα εξατομικευμένο εμβόλιο, για να παρακινηθεί το ανοσοποιητικό τους σύστημα να επιτεθεί στη νόσο τους. Η τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιείται λειτουργεί στέλνοντας μια οδηγία στα κύτταρα για την παρ ενός αντιγόνου ή πρωτεΐνης. Στον Covid αυτό το αντιγόνο είναι μέρος της πρωτεΐνης ακίδας του ιού. Στον καρκίνο θα είναι ένας δείκτης που υπάρχει στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων. Αυτό θα διδάσκει το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει και να στοχεύει τα προσβεβλημένα κύτταρα για καταστροφή.

Μιλώντας στην Κυριακή στο BBC με τη Laura Kuenssberg, ο καθηγητής Tureci ανέφερε: “Το mRNA λειτουργεί σαν ένας δείκτης και μας επιτρέπει να πούμε στο σώμα να παράγει το φάρμακο ή το εμβόλιο… σε αυτή την περίπτωση καρκινικά αντιγόνα που διακρίνουν τα καρκινικά κύτταρα από τα φυσιολογικά κύτταρα”.

Η αξιοποίηση της δύναμης του mRNA για την παραγωγή εμβολίων δεν είχε αποδειχθεί μέχρι τον Covid. Αλλά η “επιτυχία” (τα “” δικά μας) των εμβολίων mRNA στην πανδημία έχει ενθαρρύνει τους επιστήμονες να δοκιμάσουν την τεχνολογία στον καρκίνο.

Ο Guardian αναφέρει ότι τα εμβόλια που στοχεύουν τον καρκίνο θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα “πριν από το 2030”, αν και ο Özlem Türeci προειδοποιεί ότι “Ως επιστήμονες διστάζουμε πάντα να πούμε ότι θα έχουμε μια θεραπεία για τον καρκίνο. Έχουμε μια σειρά από ανακαλύψεις και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αυτές”.
Η BioNTech εργαζόταν σε εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου πριν από την εμφάνιση της πανδημίας, αλλά στράφηκε στην παραγωγή εμβολίων Covid ενόψει της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης. Η εταιρεία διαθέτει αυτή την στιγμή αρκετά εμβόλια κατά του καρκίνου σε κλινικές δοκιμές.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).