Ευρώπη Eagle-1: κβαντικά κρυπτογραφημένες επικοινωνίες το 2024

“Η Ευρώπη στοχεύει να εκτοξεύσει έναν δοκιμαστικό δορυφόρο για ασφαλείς, κβαντικά κρυπτογραφημένες επικοινωνίες το 2024”, αναφέρει το Space.com.

quantum atom

Ο δορυφόρος, , θα είναι το πρώτο διαστημικό διανομής κβαντικών κλειδιών (QKD από το quantum key distribution) για την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα υπερασφαλές δίκτυο επικοινωνιών για την Ευρώπη, σύμφωνα με την δήλωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA από το European Space Agency).

Το Eagle-1 θα μείνει τρία χρόνια σε τροχιά δοκιμάζοντας τις τεχνολογίες που απαιτούνται για μια νέα γενιά ασφαλών επικοινωνιών. Ο δορυφόρος θα επιδείξει τη “σκοπιμότητα της διανομής κβαντικών κλειδιών — η οποία θα χρησιμοποιεί τις αρχές κβαντικής μηχανικής για τη διανομή κλειδιών κρυπτογράφησης με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε προσπάθεια υπος να εντοπίζεται αμέσως — εντός της ΕΕ χρησιμοποιώντας ένα δορυφορικό σύστημα”

“Η ευρωπαϊκή ασφάλεια και η κυριαρχία σε έναν μελλοντικό κόσμο κβαντικών υπολογιστών είναι κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία της Ευρώπης και των κρατών μελών της”, δήλωσε ο Steve Collar, Διευθύνων Σύμβουλος της SES.

Η SES θα ηγηθεί μιας κοινοπραξίας περισσότερων από 20 ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με τη δήλωση της ESA.

Το σύστημα θα χρησιμοποιεί αρχικά ένα αναβαθμισμένο οπτικό επίγειο τερματικό από το Γερμανικό Αεροδιαστημικό Κέντρο (DLR) μαζί με ένα νέο οπτικό τερματικό εδάφους που θα αναπτυχθεί από μια ομάδα από την Ολλανδία.

Η δορυφορική πλατφόρμα Eagle-1 της ιταλικής εταιρείας Sitael θα μεταφέρει ένα ωφέλιμο κβαντικών κλειδιών που κατασκευάστηκαν από την Tesat Spacecom της ς και θα λειτουργεί από την SES που έχει σαν έδρα το Λουξεμβούργο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
Eagle-1,esa

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).