Το Bitcoin ξεπερνά τα 60.000 $ για πρώτη φορά

Το Cryptocurrency Bitcoin αυξήθηκε για πρώτη φορά πάνω από 60.000 $ (43.100 £), συνεχίζοντας το ρεκόρ του.

Το Bitcoin, το οποίο έχει υπερδιπλασιαστεί σε αξία από τα τέλη του περασμένου έτους, έχει εκτοξευτεί στα ύψη από γνωστές εταιρείες που το υιοθετούν ως μέθοδο πληρωμής.

Η συνολική αγοραία αξία του Bitcoin τον περασμένο μήνα ξεπέρασε τα 1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, το Bitcoin έχει ιστορικό μεταβολών των τιμών του και έχει μειωθεί απότομα πολλές φορές από τότε που δημιουργήθηκε το 2009.

Τον Φεβρουάριο, ο Elon Musk αποκάλυψε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla είχε αγοράσει Bitcoin αξίας 1,5 δισ. Δολαρίων και θα το δεχόταν ως πληρωμή για τα αυτοκίνητά του στο μέλλον. Η Mastercard σχεδιάζει επίσης να δεχτεί ορισμένα κρυπτονομίσματα ως τρόπο πληρωμής, ενώ η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, διερευνά τρόπους με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει το ψηφιακό νόμισμα.

Η πανδημία Covid-19 έχει επίσης διαδραματίσει ρόλο στην αύξηση των τιμών του Bitcoin, καθώς περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν το Διαδίκτυο για ψώνια. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι το Bitcoin είναι λιγότερο από ένα νόμισμα και περισσότερο από ένα κερδοσκοπικό εργαλείο συναλλαγών που είναι ανοιχτό σε χειραγώγηση της αγοράς.

Τέλος, υπάρχει επίσης ανησυχία για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του, καθώς απαιτούνται τεράστιες ποσότητες ενέργειας για τη διεξαγωγή συναλλαγών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).