Η Bitdefender αναλύει servers διανομής Ransomware

Ερευνητές ασφαλείας από την συνεργάζονται με τη Ρουμανική Εθνική Αστυνομία για την εξέταση ορισμένων που χρησιμοποιήθηκαν από εγκληματίες του κυβερνοχώρου για την διακίνηση του που υποδυόταν την Αστυνομία (ICEPOL Ransomware). Οι διακομιστές αυτοί βρίσκονται στο Βουκουρέστι, και κατασχέθηκαν από τις αρχές το περασμένο έτος.

bitdefender

Οι servers στη Ρουμανία ήταν απλά ένα μέρος ενός κακόβουλου συστήματος διανομής που αποτελούταν από δεκάδες τέτοιους servers. Οι servers στη Ρουμανία επικοινωνούσαν με τους διακομιστές του ίδιου κυκλώματος στην Ολλανδία προτού κλείσουν.

Η Bitdefender και η αστυνομία ανέλυσε την λειτουργία των servers διανομής του ransomware την περίοδο μεταξύ της 1ης Μαΐου και της 26ης Σεπτεμβρίου του . Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ​​τα αρχεία καταγραφής έδειξαν πάνω από 267.000 επιτυχείς μολύνσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν στις ΗΠΑ (42.400), στη Γερμανία (31.700) και την Ιταλία (24.800). H , αναλογικά με τον πληθυσμό της είχε αρκετά χτυπήματα από την συγκεκριμένη μόλυνση. 3.677 μολύνσεις δεν είναι και λίγες.
Bitdefender

  MegaCortex ransomware η Bitdefender κυκλοφόρησε Decryptor

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν οι ρουμανικές αρχές έκλεισαν τους servers, η μονάδα εντολών και ελέγχου βρήκε καταφύγιο στη Γερμανία.

“Τα της έρευνας του ICEPOL Ransomware προήλθαν από τη συνεργασία διαφόρων υπηρεσιών επιβολής του νόμου και τρίτους προμηθευτές”, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας για την Καταπολέμηση της Διαδικτυακής ​​εγκληματικότητας της Ρουμανικής Αστυνομίας.

“Αν και περίπλοκη, είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι στιγμής και θα συνεχίσουμε να διώκουμε το έγκλημα στο κυβερνοχώρο, ακόμη και αν η έλλειψη δικαιοδοσίας επιβραδύνει μερικές φορές τα πράγματα.”

Όσον αφορά το κέρδος των εγκληματιών, τα αρχεία καταγραφής από τους υπολογιστές που κατασχέθηκαν έδειξαν ότι κατάφεραν να συλλέξουν πάνω από 158.000 δολάρια.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).