Πώληση της BitTorrent Inc και του uTorrent στον Justin Sun


Μια δημοσίευση αναφέρει ότι η BitTorrent Inc, η εταιρεία που ανακάλυψε το πρωτόκολλο peer-to-peer και αναπτύσσει το uTorrent θα πωληθεί στον επιχειρηματία Justin Sun.

Σύμφωνα με την TechCrunch, ο Sun συμφώνησε να πληρώσει 140 εκατομμύρια δολάρια, από τον Ιανουάριο του 2018 και υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την εξαγορά της εταιρείας.BitTorrent Inc

Ο Justin Sun είναι γνωστός για την πλατφόρμα Tron, η οποία περιγράφει τον εαυτό της σαν ένα από τα μεγαλύτερα λειτουργικά συστήματα στον κόσμο που βασίζεται στο blockchain. Μία από τις αποστολές της Tron είναι να δημιουργήσει ένα “πραγματικά αποκεντρωμένο internet και τις υποδομές του.” Μέρος αυτής της αποστολής περιελάμβανε και τη δημιουργία του TRX, ενός κρυπτο-νομίσματος που αυτή τη στιγμή κοστίζει 0.045 δολάρια ανά μονάδα.

Η συμφωνία δεν έχει ανακοινωθεί από τον Sun ή από την BitTorrent Inc και δεν είναι σαφές πως θα χρησιμοποιήσει την P2P τεχνολογία ο νέος ιδιοκτήτης. Φυσικά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί με το uTorrent και τις άλλες εφαρμογές που συντηρεί η εταιρεία.

Η BitTorrent ισχυρίζεται ότι πάνω από 170 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν τα προϊόντα της ανά μήνα και ότι το πρωτόκολλό της είναι υπεύθυνο για το 40% της καθημερινής κίνησης στο διαδίκτυο.

___________________________

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news