Το BlackEnergy Trojan ενημερώθηκε για τα Windows 8-8.1

Πρόσφατα, ένα δείγμα του αναρτήθηκε στην υπηρεσία VirusTotal της Google, που προσφέρει δωρεάν σάρωση των αρχείων με πολλαπλούς κινητήρες .

Πρόκειται για μια παραλλαγή μιας προηγούμενης απειλής, η οποία, σύμφωνα με την F-Secure, έχει αποστασιοποιηθεί από τα χαρακτηριστικά ενός rootkit δεδομένου ότι δεν κρύβεται από τα αρχεία και τα μητρώα. Ωστόσο, η ανάλυση του δείγματος περιλαμβάνει λανθάνουσες ρουτίνες που κρύβουν τις διαδικασίες.

BlackEnergy 1

Αυτό βασίζονται στον άμεσο χειρισμό αντικειμένων από τον πυρήνα ( object manipulation, ή DKOM), μια μέθοδος που χρησιμοποιείται από διάφορα rootkits για να κρύψουν τις επιβλαβείς διαδικασίες, σε προγράμματα οδήγησης ή αρχεία.

Αυτός είναι και ο λόγος που το «κακόβουλο κρατά ένα σκληρό κωδικοποιημένο κατάλογο των αντισταθμιστικών οφελών στις δομές του πυρήνα” για να μπορεί να τρέχει σε πολλαπλές εκδόσεις των .

Σύμφωνα με την έκθεση της F-Secure, το Trojan έχει προσαρμοστεί για να υποστηρίζει τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Windows, 8 και 8.1.

  TechSmith Snagit 11.2 Review

BlackEnergy

Δημιουργήθηκε από έναν Ρώσο hacker. Το κακόβουλο λογισμικό BlackΕnergy έχει χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον της Γεωργίας από το .

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με το αν απειλή κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, αλλά, δεδομένου ότι έχει αναρτηθεί στην υπηρεσία VirusTotal, υπάρχουν πολλές πιθανότητες ότι προμηθευτές λογισμικού αντιμετώπισης ιών έχουν ήδη ετοιμάσει ενημερώσεις για την ανίχνευση και την απολύμανση των ρουτινών.

Επιπλέον, το δείγμα δεν έχει υπογραφεί ψηφιακά, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο να μολύνει ένα σύστημα λόγω του μηχανισμού επαλήθευσης στα σύγχρονα Windows. Ωστόσο, εάν η λειτουργία αυτή του λειτουργικού συστήματος είναι απενεργοποιημένη, οι επιτιθέμενοι μπορούν να καταλάβουν τον υπολογιστή μέσω του Black Energy.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


68  +    =  73