Η Βοστόνη εκθέτει ευαίσθητα δεδομένα από τους αυτόματους αναγνώστες πινακίδων (ALPR)


Τα δεδομένα που αποκτώνται μέσω του αυτόματου αναγνώστη πινακίδων κυκλοφορίας (automatic license plate readers – ALPR ) που τα διαχειρίζεται η υπηρεσία μεταφορών της Βοστώνης (Boston Transportation Department – BTD) έχουν εκτεθεί στο διαδίκτυο, σύμφωνα με μια έκθεση της DigBoston.

automatic license plate readers ALPR

Οι αυτόματοι αναγνώστες πινακίδων κυκλοφορίας έχουν αναπτυχθεί σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενοι λόγω της εισβολής της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και έχουν χρησιμοποιηθεί ενεργά από τις τοπικές αρχές για να εκδίδουν πρόστιμα παράνομης στάθμευσης και να αναγνωρίζουν αυτοκίνητα που αναζητούνται από την αστυνομία.

Στις περισσότερες πόλεις, οι ALPR αναπτύσσονται και διαχειρίζονται από την υπηρεσία μεταφορών, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την πόλη της Βοστώνης.

Και ενώ έχει απαγορευτεί η αποθήκευση των προσωπικών και ευαίσθητων πληροφοριών των χρηστών σε διακομιστές τρίτων, η πόλη της Βοστώνης χρησιμοποιεί ένα διακομιστή που ανήκει στην Affiliated Computer Services (ACS) (ACS), θυγατρική της Xerox, για να αποθηκεύσει τα δεδομένα που καταγράφονται από τα ALPRs συστήματά του.

Ο δημοσιογράφος της DigBoston, Κος Kenneth Lipp, έχει αποκαλυψεί ότι αυτός ο Web-server έχει ελλειπή ασφάλεια και έχει εκθέσει τα δεδομένα που αποκτήθηκαν από τους ALPRs από το 2012.

Τα δεδομένα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες όπως τον αριθμό της πινακίδας, η θέση στην οποία εντοπίστηκε ο αριθμός, τη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Κου Lipp επί του θέματος, η Affiliated Computer Services (ACS) απομόνωσαν τον συγκεκριμένο server από δημόσια θέα μέσα σε δύο ώρες.

Αλλά το σκάνδαλο δεν σταματά εδώ. Το πρόβλημα είναι ότι τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται ακόμα από το Αστυνομικό Τμήμα της Βοστώνης, αν και το 2013 είχε ανακοινώσει υπό την πίεση των διαφόρων ομάδων προστασίας της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, ότι θα σταματήσει να τα χρησιμοποιεί.

Εκατοντάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχουν αριθμούς πινακίδων κυκλοφορίας στέλνονται σε καθημερινή βάση στο Αστυνομικό Τμήμα της Βοστώνης, όπως δείχνει αυτή η PDF έκθεση.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Ακόμη και αν τα δεδομένα χρησιμοποιούνται μόνο για την εύρεση κλεμμένων οχημάτων σε όλη την πόλη, το πρόβλημα της έλλειψης διαφάνειας παραμένει, όταν πρόκειται για δημόσιες αποκαλύψεις από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, και τον εθισμό τους σε τεράστιες πρακτικές συλλογής δεδομένων.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news