Τα Bots καλύτερα από τους ανθρώπους στην επίλυση Captcha

Μια πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι τα αυτοματοποιημένα ρομπότ είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους στην επίλυση των δοκιμών Captcha, ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο μέτρο ασφαλείας σε πάνω από 100 δημοφιλείς ιστότοπους.captcha

Η Independent αναφέρει:

Στη μελέτη, οι επιστήμονες αξιολόγησαν 200 από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους και βρήκαν ότι οι 120 εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Captcha. Πήραν τη βοήθεια 1.000 συμμετεχόντων στο Διαδίκτυο από διαφορετικά υπόβαθρα – ως προς την τοποθεσία, την ηλικία, το φύλο και το μορφωτικό επίπεδο – για να κάνουν 10 τεστ captcha σε αυτούς τους ιστότοπους και να μετρήσουν τα επίπεδα δυσκολίας τους.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι πολλά ρομπότ που περιγράφονται σε επιστημονικά περιοδικά μπορούσαν να νικήσουν τους ανθρώπους σε αυτές τις δοκιμές τόσο σε ταχύτητα όσο και σε ακρίβεια.

Ορισμένες δοκιμές Captcha χρειάστηκαν από τους ανθρώπους από εννέα έως 15 δευτερόλεπτα για να λυθούν, με ακρίβεια περίπου 50 έως 84%, ενώ τα bots χρειάστηκαν λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, με σχεδόν απόλυτη ακρίβεια.

“Η ακρίβεια των ρομπότ είναι από 85 έως 100%, με την πλειοψηφία να είναι πάνω από το 96 τοις εκατό. Αυτό υπερβαίνει σημαντικά το εύρος ακρίβειας του ανθρώπου που φτάνει το 50-85%”, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Διαπίστωσαν επίσης ότι οι χρόνοι επίλυσης των bots είναι “σημαντικά χαμηλότεροι” ή σχεδόν οι ίδιοι με τους ανθρώπους σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Captcha

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).