Βουδιστικό μοναστήρι στην Κίνα χρησιμοποιεί Robot καλόγηρο

Σε ένα βουδιστικό ναό στα περίχωρα του Πεκίνου αποφάσισαν να ξεφορτωθούν τους παραδοσιακούς τρόπους και να χρησιμοποιήσουν ένα robot για να προσελκύσουν οπαδούς.

robot

Στο ναό Longquan χρησιμοποιούν ένα robot καλόγηρο που μπορεί να ψάλλει βουδιστικό μάντρα, να κινείται μέσω φωνητικών εντολών, και να συμμετέχει σε μια απλή συζήτηση.

Το ονόμασαν Xian’er (μην μας ρωτήσετε πως προφέρεται αυτό), έχει ύψος 60 εκατοστά και μοιάζει με παιδικό καρτούν. Υποδηλώνει ένα μοναχό που φοράει μία κίτρινη ρόμπα, έχει ξυρισμένο κεφάλι και κρατάει μια αφής πάνω στο στήθος του.

Το Xian’er μπορεί να συμμετάσχει σε μια συνομιλία απαντώντας σε περίπου 20 απλές ερωτήσεις για τον Βουδισμό και την καθημερινή ζωή, που αναφέρονται στην οθόνη του, και να εκτελέσει επτά φωνητικές κίνησης.

Ο δάσκαλος Xianfan, που είναι ο πνευματικός δημιουργός του Xian’er, ανάφερε ότι το ρομπότ καλόγηρος είναι το ιδανικό για τη διάδοση της σοφίας του βουδισμού στην Κίνα, μέσω της συγχώνευσης της επιστήμης και του βουδισμού.

  Hacker διέρρευσε 23 TB δεδομένων της αστυνομίας της Σαγκάης

H θρησκεία στην επίσημα άθεη Κομμουνιστική Κίνα έχει εισχωρήσει με αργό ρυθμό στην καθημερινή ζωή, δεδομένου ότι οι μεταρρυθμίσεις εκεί ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια. Ο Xianfan δήλωσε ότι ο Βουδισμός συμπλήρωσε το κενό που υπάρχει στη ψυχή των ανθρώπων σε μία ταχέως μεταβαλλόμενη,  smart-  κοινωνία.

Το μικρό ρομπότ αναπτύχθηκε από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Κίνας ως ένα κοινό πρόγραμμα μεταξύ μιας ς και των επιστημόνων πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη. Τα αποκαλυπτήρια του έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο.

Το ρομπότ έχει περιοδεύσει σε πολλές εκθέσεις σε ολόκληρη την Κίνα, και κατά βάση σπάνια κάνει δημόσιες εμφανίσεις στο ναό Longquan. Το Xian’er ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του «διαλογίζοντας» σε ένα ράφι πάνω σε ένα γραφείο.

Λέτε να δούμε κάτι αντίστοιχο και στα δικά μας μοναστήρια και εκκλησίες; Πόσο βαθιά άραγε θα εισέλθει η καλπάζουσα μέσα στην θρησκεία;

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  28  =  29