Προσοχή αν χρησιμοποιείτε το Yahoo Mail, phishing προειδοποιεί με ιό

Οι χρήστες του θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή καθώς εμφανίστηκαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τους ενημερώνουν ότι έχουν προσβληθεί με τον DSVX. Οι ψεύτικες ειδοποιήσεις αποτελούν μέρος μιας νέας καμπάνιας

Yahoo mail 1

Ένα δείγμα αυτών των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δημοσιεύτηκε από το millersmiles.co.uk. Τα μηνύματα έχουν σαν θέμα “Εντοπίστηκε ο DSVX Virus στον λογαριασμό του Yahoo Mail σας” και αναφέρουν:

“Εντοπίσαμε ένα ιό dsvx στο λογαριασμό σας στο Yahoο! Mail Έτσι ήρθε η ώρα να ενημερώσετε το κλασικό Yahoο! Mail στη νέα φόρμα, πριν χάσετε την πρόσβαση στο email σας. Η υπηρεσία του e-mail σας δεν θα επηρεαστεί και θα μπορέσετε να κρατήσετε όλες τις παλιές σας επαφές, τους φακέλους και τα μηνύματα σας.”

Υπάρχουν κάποια συνημμένα που υποτίθεται ότι είναι καθώς ονομάζονται “dsvx”, που όμως δεν έχουν καμία σχέση με τον ιό. Το τέχνασμα χρησιμοποιείται για να τρομάξει τους ανυποψίαστους χρήστες και να τους οδηγήσει να κάνουν κλικ στο σύνδεσμο που περιέχεται στο email και υποτίθεται ότι θα τους σώσει από την καταστροφή.

  Twilio: hacked από phishing

Όταν κάποιος κάνει κλικ στο σύνδεσμο, μεταφέρεται σε μια σελίδα phishing του Yahoο Mail. Η ψεύτικη σελίδα σύνδεσης αναπαράγει την πραγματική σελίδα σύνδεσης του Yahoο Mail.

Ωστόσο, όταν οι χρήστες εισάγουν το Yahoο! ID τους, τον κωδικό πρόσβασης τους και πατήσουν το “Είσοδος”, η πληροφορία μεταδίδεται σε ένα διακομιστή που ελέγχεται από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Για να είναι η απάτη ακόμα πιο πιστευτή, μετά την υποτιθέμενη σύνδεση ανακατευθύνουν τα θύματα τους στην αληθινή σελίδα του Yahoο Mail.

Η ιστοσελίδα του phishing φιλοξενείται σε ένα του altervista.org και υπάρχει εκεί για τουλάχιστον 24 ώρες.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).