CBP Νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου σε 13 αεροδρόμια

CBP (Customs and Border Protection): Ένα νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου που δοκιμάζεται σε πολλά αεροδρόμια των ΗΠΑ βοήθησε στην σύλληψη ενός απατεώνα για πρώτη φορά, στο Dulles International airport κοντά στην Washington, D.C.CBP σύστημα αναγνώρισης προσώπου

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τελωνείων και Συνόρων (CBP από το Customs and Border Protection) δημοσίευσε ένα δελτίο Τύπου που αναφέρει ότι ένας 26χρονος που ταξίδευε από τη Βραζιλία με ένα γαλλικό διαβατήριο, αναγνωρίστηκε από ένα μηχανισμό αναγνώρισης προσώπου του αεροδρομίου, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία τρεις ημέρες πριν. Στον έλεγχο που ακολούθησε, ο ύποπτος, βρέθηκε ότι ήταν από τη Δημοκρατία του Κονγκό.

Φυσικά η CBP, πανηγυρίζει για το γεγονός, καθώς 105.000 άνθρωποι περίπου καταφθάνουν από το εξωτερικό στις ΗΠΑ καθημερινά (ο αριθμός αυτός δεν συμπεριλαμβάνει ταξιδιώτες από το Μεξικό και τον Καναδά), σύμφωνα με την International Trade Administration, όπως ανέφερε η Quartz ανέφερε τον Φεβρουάριο του 2017. Η παράνομη είσοδος στις ΗΠΑ αγγίζει μεγάλα νούμερα, και έτσι ο οργανισμός χρειάζεται κάθε βοήθεια που μπορεί να έχει στον έλεγχο ταυτότητας τόσων ατόμων σε καθημερινή βάση.

  WannaCry και ExPetr ransomware συγκριτική ανάλυση

Η βιομετρική τεχνολογία που φέρεται να χρησιμοποιεί η CBP συλλέγει πρώτα φωτογραφίες από όλους τους ταξιδιώτες και τις συνδέει με τα δηλωτικά πτήσεων και τα ταξιδιωτικά έγγραφα (κυρίως διαβατήρια και θεωρήσεις). Έτσι με το που αγγίζουν το Αμερικανικό έδαφος, οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό οδηγούνται σε μια φωτογραφική μηχανή, η οποία αποτυπώνει μια εικόνα και την συγκρίνει με αυτή των ταξιδιωτικών εγγράφων, για να διαπιστώσει εάν είναι πράγματι αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι.

Η CBP ελπίζει ότι η συγκεκριμένη πρακτική δεν θα βοηθήσει μόνο στον εντοπισμό των τρομοκρατών και των απατεώνων που θέλουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ, αλλά και θα επιταχύνει τη διέλευση από τους αερολιμενικούς ελέγχους, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να περάσουν από διαδικασίες ασφαλείας χωρίς να διαθέτουν κάρτα επιβίβασης. Η τεχνολογία δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή σε 13 αεροδρόμια – σημεία εισόδου και εξόδου και είναι πολύ πιθανό ότι ο αριθμός θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά την προσωπική μας ασφάλεια και το απόρρητο των δεδομένων μας, οι Αμερικάνοι γνωρίζουν πολύ καλά να χρυσώνουν το χάπι. Για όσους γνωρίζουν ή θυμούνται ο όρος “παράπλευρες απώλειες” (collateral damage) αναφέρεται συνήθως σε ανθρώπινες ζωές (αμάχους) και έχει γίνει γνωστός μέσω των πολέμων των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
____________________________

[do_widget id=blog_subscription-3]

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


43  +    =  50