Αλλαγή ταπετσαρίας στα Windows 10 με βάση την ώρα της ημέρας


Αν ψάχνετε για έναν εύκολο τρόπο να αλλάξετε αυτόματα την ταπετσαρία των Windows 10 με βάση συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, τότε θα χρειαστείτε κάποιο πρόγραμμα τρίτων κατασκευαστών, όπως το Wallpaper Change Scheduler από την εταιρεία FutureSight Technologies.

Όπως ίσως γνωρίζετε, τα Windows 10 (όπως και τα Windows 7 και Windows 8) υποστηρίζουν την αυτόματη αλλαγή ταπετσαρίας, αλλά η λειτουργία slideshow της επιφάνειας εργασίας δεν μπορεί να αλλάξει την ταπετσαρία με βάση την ώρα της ημέρας. Μπορεί να αλλάζει ταπετσαρίες μόνο σε επιλεγμένα χρονικά διαστήματα, όπως ανά ένα λεπτό, ανά μία ώρα κλπ. Και επίσης, παρόλο που το ρυθμίζετε ώστε η ταπετσαρία να αλλάζει κάθε ώρα, δεν λειτουργεί εάν απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας.

Κάτι αντίστοιχο με το ζητούμενο, υπάρχει στην version Mojave του macOS της Apple, όπου έχει ενσωματωμένη μια νέα λειτουργία με το όνομα Dynamic Desktop, και η οποία σας επιτρέπει να αλλάζετε αυτόματα την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Αλλά, ας γυρίζουμε στα Windows.

Αλλάξτε την επιφάνεια εργασίας των Windows 10 με βάση την ώρα της ημέρας
Το Wallpaper Change Scheduler είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα, σχεδιασμένο για να επιτρέπει στους χρήστες των Windοws 10, Windοws 8 και Windοws 7 να αλλάζουν αυτόματα την ταπετσαρία με βάση την ώρα της ημέρας , καθημερινά ή εβδομαδιαίως. Δηλαδή μπορείτε να έχετε μια νέα ταπετσαρία για κάθε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας!

Η ρύθμιση του προγράμματος είναι αρκετά εύκολη. Μετά τη λήψη και την εκτέλεση του προγράμματος, απλά πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί “Add Event” (Προσθήκη συμβάντος). Επιλέξτε το πλαίσιο “Trigger” σαν “Daily” (Ημερήσιο), επιλέξτε την ώρα στην οποία θέλετε να αλλάξει ή να περιστρέψει η ταπετσαρία σας και μετά επιλέξτε την ταπετσαρία που θέλετε να δείτε την επιλεγμένη ώρα. Κάντε κλικ στο κουμπί “Create” (Δημιουργία).

Εάν θέλετε να αλλάξετε την ταπετσαρία με βάση την ώρα της ημέρας, πρέπει να προσθέσετε μια ταπετσαρία για κάθε ώρα της ημέρας που θέλετε να γίνεται η αλλαγή. Δηλαδή, αν θέλετε να αλλάξει κάθε ώρα, θα πρέπει να δημιουργήσετε συνολικά είκοσι τέσσερα συμβάντα (ένα συμβάν για κάθε ώρα) με είκοσι τέσσερις διαφορετικές ταπετσαρίες.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε αρχικά για τα Windοws 7 και δεν έχει ενημερωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, είναι πλήρως συμβατός με τα Windοws 10 και λειτουργεί μια χαρά.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Wallpaper Change Scheduler από εδώ.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news