Το site παιδικής πορνογραφίας Playpen έγινε ταχύτερο υπό την διαχείριση του FBI

Τον Φεβρουάριο του , το FBI πήρε τον έλεγχο του Playpen , του μεγαλύτερου site παιδικής πορνογραφίας στο Web. Αλλά αντί να τερματίσει την λειτουργία του χώρου, προτίμησε να την κρατήσει σε λειτουργία για δύο εβδομάδες, προκειμένου να μοιράσει κακόβουλο λογισμικό στους επισκέπτες του με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να εντοπίσει τους χρήστες του.

fbi playpen

Πρόσφατα στο δικαστήριο που διενεργείται κατά του διαχειριστή της ιστοσελίδας κατατέθηκε μία έκθεση που δείχνει ότι το συγκεκριμένο site κατά την διάρκεια εποπτείας και διαχείρισης του από το FBI καλυτέρευσε σημαντικά την απόδοσή του, και μάλιστα με θετικά σχόλια από τους χρήστες του.

Η υπεράσπιση του άνδρα που κατηγορείται ότι ήταν ο αρχικός διαχειριστής του , ανέφερε σχετικά ότι οι βελτιώσεις αυτές οδήγησαν την ιστοσελίδα να γίνει ακόμα πιο δημοφιλής.

“Το FBI διαμοίραζε παιδική πορνογραφία σε viewers και downloaders σε όλο τον κόσμο για σχεδόν δύο εβδομάδες, έως τουλάχιστον μέχρι στις 4 Μάρτη του 2015. Επίσης εργάστηκε για να βελτιώσει την απόδοση της ιστοσελίδας πέρα από τις αρχικές της ικανότητάς της”, αναφέρει ο Peter Adolf, δικηγόρος του κατηγορούμενου στην Δυτική Περιφέρεια της Βόρειας Καρολίνας.

  Rufus : η Microsoft μπλοκάρει τις λήψεις των Windows 10-11

“Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των επισκεπτών στο Playpen, κάτω από τον κυβερνητικό έλεγχο αύξησε τον μέσο όρο εβδομαδιαίων επισκέψεων από 11.000 σε περίπου 50.000 ανά εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων, τα μέλη της ιστοσελίδας αυξήθηκαν κατά 30%, ο αριθμός των μοναδικών εβδομαδιαίων επισκεπτών στο site υπερτετραπλασιάστηκε, και αναρτήθηκαν περίπου 200 βίντεο, 9.000 εικόνες και 13.000 συνδέσμοι για παιδική πορνογραφία. Οι κυβερνητικοί πράκτορες εργάστηκαν σκληρά για να αναβαθμίσουν την ικανότητα της ιστοσελίδας να διανέμει μεγάλες ποσότητες υλικού παιδικής πορνογραφίας γρήγορα και αποτελεσματικά με αποτέλεσμα οι χρήστες να λάβουν περισσότερο υλικό παιδικής πορνογραφίας και πιο γρήγορα από ποτέ”.

Σε άλλο έγγραφο που κατέθεσε η υπεράσπιση στο δικαστήριο υπολογίζεται ότι μια «συντηρητική εκτίμηση» σχετικά με τον αριθμό των παράνομων εικόνων που διανεμήθηκαν από το FBI ανέρχεται στο  1.000.000.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).