Κινέζος υπήκοος καταδικάστηκε σε θάνατο για διαρροή εγγράφων


Ένας Κινέζος υπήκοος, ο Huang Yu, 48 ετών, καταδικάστηκε σε θάνατο από δικαστήριο της χώρας του γιατί πωλούσε διαβαθμισμένα έγγραφα σε άγνωστες μυστικές υπηρεσίες ξένων κρατών.

Κινέζος

Η είδηση ήρθε από την Shanghai Daily η οποία επικαλείται το δελτίο ειδήσεων της Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV).

Ο Huang εργάστηκε μεταξύ του 2002 και 2004 ως τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών για ένα κυβερνητικό ερευνητικό ινστιτούτο στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας, μέχρι που απολύθηκε λόγω μειωμένης απόδοσης εργασίας.

Μετά την απότομη απόλυσή του, ο Huang αποφάσισε να επικοινωνήσει με μια ξένη υπηρεσία πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου και να προσφέρει τα διαβαθμισμένα έγγραφα που απέκτησε και είχε αντίγραφα στο σπίτι του.

Ο Κινέζος Huang στη συνέχεια συναντήθηκε με τους ξένους πράκτορες για πάνω από 21 φορές και παράδωσε πάνω από 150.000 διαβαθμισμένα έγγραφα που περιείχαν πληροφορίες για ένα κρυπτογραφημένο σύστημα που αναπτύχθηκε στο ερευνητικό ινστιτούτο που εργαζόταν, αλλά και για την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, καθώς και τις στρατιωτικές και οικονομικές δραστηριότητες της χώρας.

Ο Huang συνελήφθη το 2011. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την δίκη που έγινε, αλλά ούτε και αν η θανατική ποινή έχει εκτελεστεί ή όχι.

Επίσης είκοσι εννέα από τους πρώην συναδέλφους του Huang καταδικάστηκαν για τον ίδιο λόγο, συμπεριλαμβανομένων της συζύγου του και του αδελφού του.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news