Χρηματοδότηση 400 εκατομμυρίων δολαρίων για μπαταρίες ψευδαργύρου

Το Popular Science αναφέρει ότι το Υπουργείο Ενέργειας της Αμερικής “παρέχει δάνειο σχεδόν 400 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια startup που στοχεύει στην κατασκευή μιας εναλλακτικής λύσης με βάση τον ψευδάργυρο αντί των επαναφορτιζόμενων μπαταριών λιθίου”.

eos2 crop

Εάν πραγματοποιηθεί, το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών ψευδαργύρου-βρωμίου βιομηχανικής κλίμακας της Eos Energy θα μπορούσε να προσφέρει φθηνότερες, πολύ πιο βιώσιμες επιλογές για την αναπτυσσόμενη υποδομή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας. Σε αντίθεση με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου και φωσφορικού σιδήρου λιθίου, οι εναλλακτικές λύσεις όπως ο σχεδιασμός της Eos χρησιμοποιεί καθόδους με βάση τον ψευδάργυρο παράλληλα με έναν ηλεκτρολύτη με βάση το νερό, όπως αναφέρει το MIT Technology Review. Αυτή η σημαντική διάκριση τόσο αυξάνει τη σταθερότητά τους, και καθιστά απίστευτα δύσκολο να πάρουν φωτιά.

Εν τω μεταξύ, οι μπαταρίες ψευδαργύρου-βρωμίου έχουν διάρκεια ζωής έως και 20 χρόνια, ενώ οι υπάρχουσες μπαταρίες λιθίου διαρκούν από 10 έως 15 έτη. Επιπλέον, ο ψευδάργυρος είναι το τέταρτο πιο παραγόμενο μέταλλο στον κόσμο.

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ αναφέρει ότι “με την πάροδο του χρόνου”, η Eos αναμένει να προμηθεύεται σχεδόν όλα τα υλικά της εντός των ΗΠΑ, μονώνοντας καλύτερα το προϊόν της έναντι της αστάθειας της αγοράς και των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το άρθρο του MIT αναφέρει ότι η ημιαυτόνομη εγκατάσταση της Eos στην Πενσυλβάνια παράγει ήδη περίπου 540 μεγαβατώρες ετησίως — και δεν λειτουργεί με πλήρη ισχύ. Το νέο δάνειο θα μπορούσε να δώσει ώθηση στο εργοστάσιο προς την πλήρη ισχύ. Το δάνειο των 398 εκατομμυρίων δολαρίων χρηματοδοτεί “έως και τέσσερις υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.

Εάν ολοκληρωθεί, το έργο αναμένεται να παράγει 8 GWh χωρητικότητα αποθήκευσης ετησίως έως το 2026. Αυτό είναι αρκετό για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε πάνω από 300.000 μέσες κατοικίες των ΗΠΑ στιγμιαία ή για την κάλυψη των ετήσιων αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια περίπου 130.000 σπιτιών εάν φορτίζονται πλήρως και εκφορτίζονται καθημερινά.

Να αναφέρουμε ότι οι μπαταρίες της Eos είναι άφλεκτες και δεν απαιτούν ενεργή ψύξη για να λειτουργήσουν. Μπορούν να επιτύχουν 100% βάθος εκφόρτισης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).