Ο Chrome 55 θα χρησιμοποιεί 50% λιγότερη μνήμη από τον Chrome 53

Η ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μια σειρά από βελτιώσεις στην V8 JavaScript, οι οποίες θα ωφελήσουν άμεσα τον και αναμένεται ότι η νέα έκδοσή του θα έχει από 35 έως και 50 % μείωση στην χρήση μνήμης.

google chrome

Η ομάδα που κρύβεται πίσω από την μηχανή V8 JavaScript επεξηγεί λεπτομερώς την εργασία της σε ένα τεχνικό άρθρο στο blog V8. Οι όροι που χρησιμοποιούνται στο άρθρο είναι αρκετά τεχνικοί και ίσως να δυσκολευτείτε να το διαβάσετε, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι οι βελτιώσεις θα μειώσουν στον Chrome 55 την κατανάλωση μνήμης κατά 50 % ως προς τον Chrοme 53.

Οι μετρήσεις αναφέρονται σε δοκιμές που έγιναν στην φόρτωση ενός περιορισμένου συνόλου δικτυακών τόπων, όπως τα Facebook, The New York Times, Hacker News, , Reddit, Twitter, Imgur, και YouTube, αλλά το Google αναμένει τα αποτελέσματα αυτά να είναι καθολικά.

Το Chrοme σταδιακά τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει την κατανάλωση μνήμης και αν συνεχιστεί η αυξητική τάση του τότε είναι σίγουρο ότι θα χάσει και αυτός μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Και λέμε “και αυτός” έχοντας για παράδειγμα το που έχει ιδιαίτερα υψηλή κατανάλωση μνήμης και συνεχείς συντριβές με αποτέλεσμα οι χρήστες του να τον έχουν εγκαταλείψει και να έχει πλέον μικρότερο μερίδιο αγοράς από τον Safari.

  Firefox 102.0 λήψη πριν την επίσημη κυκλοφορία

H Google κυκλοφόρησε τον Chrοme 54 νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και σύμφωνα με τον προγραμματισμός της αναμένεται να απελευθερώσει τον Chrοme 55 στα μέσα Νοεμβρίου.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


1  +  4  =