Το Chrome σας παρακολουθεί ακόμα όταν χρησιμοποιείτε το DuckDuckGo

Όσοι ανησυχούν για το πόσα δεδομένα συλλέγει η , έχουν σαν εναλλακτική λύση το . Αλλά πόσο ιδιωτικές είναι οι αναζητήσεις σας στο διαδίκτυο όταν χρησιμοποιείτε το DuckDuckGo μέσα από τον ;

DuckDuckGo,Chrome,browser,Google,privacy

Το DuckDuckGo έχει εδραιωμένη φήμη ως ο βασιλιάς των ιδιωτικών μηχανών αναζήτησης. Οι κατασκευαστές του υποστηρίζουν ότι το DuckDuckGo δεν αποθηκεύει το ιστορικό αναζήτησής σας ούτε μοιράζεται τους όρους αναζήτησής σας με τρίτα μέρη.

Η χρήση αυτής της μηχανής αναζήτησης από άτομα που ενδιαφέρονται για το απόρρητο έχει γίνει τόσο διαδεδομένη που ακόμη και το Chrome προσφέρει πλέον στους χρήστες του την επιλογή να κάνουν αναζήτηση στον ιστό χρησιμοποιώντας το DuckDuckGo, αντί του Google.

Ωστόσο, οι χρήστες δεν μπορούν παρά να είναι επιφυλακτικοί με την Google και να αναρωτιούνται αν το DuckDuckGo μπορεί πραγματικά να τους προστατεύσει από τα αδιάκριτα βλέμματα της Google, κατά τη χρήση του Chrome. Μπορεί λοιπόν το να σας παρακολουθεί όταν χρησιμοποιείτε το DuckDuckGo;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το DuckDuckGo στο Google Chrome;
Το DuckDuckGo κυκλοφόρησε το 2008 ως εναλλακτική λύση σε άλλες πιο δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένης της Google. Τον Μάιο του 2012, το DuckDuckGo προσέλκυε 1,5 εκατομμύρια αναζητήσεις την ημέρα. Η αυτοδηλωμένη αποστολή της εταιρείας είναι να βελτιώσει το απόρρητο μέσω της ανώνυμης μηχανής αναζήτησης, των εφαρμογών αυτής και των επεκτάσεων της.

Όταν το 2013 ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποκάλυπτε την έκταση της παρακολούθησης από την Αμερικάνικη υπηρεσία πληροφοριών NSA, όλος ο πλανήτης έκανε το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής το κύριο θέμα δημόσιας συζήτησης. Στο κυκεώνα της ιδιωτικότητας δεν ξέφυγε τότε ούτε η Google, που αντιμετώπισε ερωτήσεις και πρόστιμα σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου των χρηστών.

  Chrome Pass : Δείτε εύκολα όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς στο Chrome

Η Google “αναγκάστηκε” να προσθέσει στο Chrome μια επιλογή που επιτρέπει στους χρήστες της να κάνουν αναζήτηση στον ιστό χρησιμοποιώντας το DuckDuckGo, αντί της δικής της μηχανής αναζήτησης.

Αν και έχουν περάσει 8 χρόνια ορισμένοι χρήστες ανησυχούν για το απόρρητο και εξακολουθούν να αναρωτιούνται αν αυτό θα τους βοηθήσει πραγματικά να ξεφύγουν από τις τεχνικές επιτήρησης της μεγάλης τεχνολογικής εταιρείας.

Μπορεί η Google να σας παρακολουθεί ακόμα όταν χρησιμοποιείτε το DuckDuckGo στο Chrome;
Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το DuckDuckGo στο Chrome, υποθέτουν ότι επειδή χρησιμοποιούν μια ανώνυμη μηχανή αναζήτησης, η Google δεν μπορεί να παρακολουθεί το ιστορικό αναζήτησής τους. Ωστόσο, αυτό μάλλον δεν είναι αλήθεια.

Καταρχήν όταν είστε σε Android τηλέφωνο δεν εννοείτε ότι η Google δεν σας καταγράφει. Αυτό θα λέγαμε ότι είναι αυτονόητο, ειδικά όταν ούτε εσείς σαν χρήστες δεν έχετε πρόσβαση στο root του τηλεφώνου.

Στην περίπτωση που είστε administrator στο μηχάνημά σας, όπως σε ένα desktop ή laptop, η χρήση του DuckDuckGo και του Google Chrome δεν είναι καλή ιδέα, ειδικά εάν το απόρρητο είναι το κύριο μέλημά σας. Ο λόγος είναι ένας συνδυασμός των χαλαρών για το απόρρητο, προεπιλεγμένων ρυθμίσεων του Chrome, και ένα σημαντικό πρόβλημα με τον τρόπο λειτουργίας του DuckDuckGo.

Και μην νομίζετε ότι αν δεν συνδεθείτε στο Google ή αν είστε σε ανώνυμη περιήγηση οι αναζητήσεις σας θα είναι ιδιωτικές. Άλλωστε έκθεση του DuckDuckGo ανέφερε ότι το Chrome σας δείχνει εξατομικευμένες διαφημίσεις ακόμα και αν ήσασταν ασύνδετος ή σε ανώνυμη περιήγηση.

Τι γίνεται αν συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Gmail και στη συνέχεια χρησιμοποιήσετε το DuckDuckGo;
Το κύριο ζήτημα είναι ότι οι προεπιλεγμένες του Chrome θα καταγράψουν τον Google λογαριασμό σας στο Chrome αμέσως μόλις συνδεθείτε σε κάποια από τις υπηρεσίες της Google.

  Reconnaissance: Scanning και DoSing με το Scapy

Παρόλο που η DuckDuckGo δηλώνει ότι δεν συλλέγει κανένα από τα δεδομένα του ιστορικού αναζήτησής σας ούτε τα μοιράζεται με τρίτους, οι όροι αναζήτησής σας εξακολουθούν να αποθηκεύονται τοπικά στον υπολογιστή σας. Όταν εισάγετε έναν όρο αναζήτησης στη γραμμή αναζήτησης της αρχικής σελίδας του DuckDuckGo, θα εμφανίζεται σε απλό κείμενο στο ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας.

Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τους χρήστες που αφορούν το απόρρητο, καθώς οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στις συσκευές σας θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στο ιστορικό αναζήτησής σας από το αρχείο καταγραφής ιστορικού του προγράμματος περιήγησής σας.

Και αυτό ακριβώς ισχύει για την Google, η οποία αποκτά πρόσβαση στο ιστορικό περιήγησής σας αμέσως μόλις συνδεθείτε στον Google λογαριασμό σας, ενώ χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

DuckDuckGo και Chrome, δεν είναι ο πιο ιδιωτικός συνδυασμός
Η καθιερωμένη φήμη του DuckDuckGo έχει οδηγήσει τους χρήστες να συσχετίζουν αυτόματα το όνομά του με το απόρρητο. Και κάνει καλή δουλειά ως ιδιωτική μηχανή αναζήτησης, σύμφωνα πάντα με τα περισσότερα πρότυπα.

Ωστόσο, η χρήση του στο Chrome δεν προσφέρει το απόρρητο που αναζητάτε, λόγω των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων του. Φαίνεται ότι η Google πρόσθεσε μόνο το DuckDuckGo στο Chrome για να εμποδίσει τους χρήστες που ενδιαφέρονται για το απόρρητο να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα.

Εάν θέλετε πραγματικά το ιστορικό αναζήτησής σας να παραμείνει ιδιωτικό, μην χρησιμοποιείτε το DuckDuckGo ενώ βρίσκεστε στο Chrome.

DuckDuckGo,Chrome,browser,Google,privacy

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).