Το Google Chrome θα υποστηρίζει τα Windows 7 τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 2021


Η Microsoft θα τερματίσει την υποστήριξη για το λειτουργικό της σύστημα Windows 7 την επόμενη εβδομάδα στις 14 Ιανουαρίου 2020. Εκείνη την ημέρα η εταιρεία θα παρέχει στους χρήστες ένα τελευταίο γύρο ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας, και μετά θα τελειώσει η υποστήριξη.

Windows 7

Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες πελάτες μπορούν να επεκτείνουν την υποστήριξη μέχρι και τρία χρόνια, αλλά θα πρέπει να πληρώσουν τη Microsoft για αυτό. Ονομάζεται Πρόγραμμα Extended Security Update Windows 7 (ESU) και επιτρέπει στους οργανισμούς να επεκτείνουν την υποστήριξη και να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα για έως και τρία χρόνια.

Σίγουρα τα Windows 7 θα συνεχίσουν να λειτουργούν σε υπολογιστές, παρόλο που δεν θα παρέχονται επίσημες ενημερώσεις ασφαλείας. Σε ανεπίσημο επίπεδο, η εταιρεία 0Patch αποκάλυψε τα σχέδια για την έκδοση ανεπίσημων ενημερώσεων ασφαλείας για τα Windοws 7.

Όσον αφορά το λογισμικό τρίτων κατασκευαστών, η ιστορία έχει δείξει ότι η υποστήριξη δεν λήγει ταυτόχρονα με την επίσημη λήξη σε υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος. Το έχουμε δει όταν τελείωσε η υποστήριξη για τα Windows XP. Η Google υποστήριξε το λειτουργικό σύστημα μέχρι τον Απρίλιο του 2016, παρόλο που η Microsoft έπαψε να το υποστηρίζει το 2014. Άλλες εταιρείες, όπως η Mozilla, η Valve, η Dropbox και άλλοι, συνέχισαν να υποστηρίζουν το παλιό λειτουργικό σύστημα, για ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την λήξη της επίσημης υποστήριξης.

Τώρα, που τα Windows 7 φθάνουν στο τέλος της υποστήριξης, η κατάσταση είναι λίγο-πολύ παρόμοια με αυτή των Windows XP. Τα Windοws 7 είναι αγαπητά από πολλούς και χρησιμοποιούνται ακόμα σε αρκετές οικιακές και επαγγελματικές συσκευές.

Έτσι, η Google δημοσίευσε χθες στο επίσημο blog του Chrome Enterprise πληροφορίες σχετικά με τα σχέδιά της πάνω στα Windows 7 . Η εταιρεία αποκάλυψε ότι το Google Chrome θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τα Windοws 7 τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου 2021.

Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε πλήρως το Chrome στα Windows 7, για τουλάχιστον 18 μήνες από την ημερομηνία λήξης της ζωής τους από την Microsoft, μέχρι τουλάχιστον τις 15 Ιουλίου 2021.

Οι χρήστες του Chrome μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε συσκευές Windows 7, καθώς το πρόγραμμα περιήγησης θα λαμβάνει τις ίδιες ενημερώσεις όπως και για τις άλλες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος των Windows.

Η Mozilla δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τα σχέδιά της, αλλά ο οργανισμός έχει ένα καλό ιστορικό υποστήριξης των εκδόσεων των Windοws για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση της επίσημης υποστήριξης. Οι χρήστες του Firefox μπορούν επίσης να επιλέξουν να μεταβούν στο Firefox ESR (Extended Support Release), καθώς πιθανότατα θα είναι η έκδοση που θα υποστηρίξει τα Windows 7 για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news