Το μακροχρόνιο project της Google για τον διαχωρισμό του ChromeOS και του προγράμματος περιήγησής της Chrome βρίσκεται επί του παρόντος σε μορφή beta και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο σταθερό κανάλι αργότερα αυτόν τον μήνα. Τα flags που ενεργοποιούν τη δυνατότητα από προεπιλογή εντοπίστηκαν από τον Kevin Tofel από το About Chromebook.
Η Ars Technica αναφέρει:






Έχω εγκαταστήσει chrome os flex σε υπολογιστή παλιό (με i5-3..) και ενεργοποίησα τα πειράματα (flags) που ενημερώνουν τον Lacros. Όντως είναι πλέον διαχωρισμένος από το σύστημα αλλά ακόμα δεν δοκίμασα να αλλάξω κανάλι.
Σημειώνεται ότι είμαι στο σταθερό κανάλι chrome os και άρα για να υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας Lacros σημαίνει ότι σύντομα θα έρθει και επίσημα.
Πριν γίνει αυτό αν ήθελα να αλλάξω κανάλι (πχ Canary, Dev, Betta) έπρεπε να αλλάξω os version, με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ τώρα θα παίξω μπάλα μόνο με τον browser.