Χρόνια Πολλά! H τράπεζα Santander μοίρασε κατά λάθος 176 εκ. δολάρια

Περίπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ξύπνησαν την ημέρα των Χριστουγέννων με διπλάσιο μισθό και υψηλότερο από το αναμενόμενο τραπεζικό υπόλοιπο λόγω λάθους της !!

santa claus

Η τράπεζα Santander (όνομα και πράγμα) έκανε ένα Χριστουγεννιάτικο λάθος, καταθέτοντας 176 εκατομμύρια δολάρια (130 εκατομμύρια λίρες) σε λογαριασμούς των πελατών της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και τώρα ζητάει τα χρήματά της πίσω.

Οι ατυχές καταθέσεις ήταν το αποτέλεσμα ενός μυστηριώδους «προβλήματος προγραμματισμού», σύμφωνα με τους Times, που πρώτοι έφεραν την ιστορία στο προσκήνιο. Η τράπεζα επιβεβαίωσε ότι ορισμένες πληρωμές διπλασιάστηκαν κατά λάθος, χαρακτηρίζοντας το ως «τεχνικό ζήτημα».

Αυτές οι συναλλαγές αφορούσαν περίπου 2.000 επιχειρήσεις, καθώς και τυχαίες καταθέσεις σε 75.000 λογαριασμούς ατόμων και εταιρειών. Η τράπεζα εργάζεται τώρα για να αναιρέσει αυτό το Χριστουγεννιάτικο δώρο, με μία διαδικασία που ονομάζεται «ανάκτηση τραπεζικών σφαλμάτων».

Δυστυχώς για τη Santander, πολλές από τις καταθέσεις έγιναν σε λογαριασμούς άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των HSBC, Barclays κλπ. Δεν είναι σαφές πόσα άτομα έχουν ήδη ξοδέψει τα χρήματα, γεγονός που θα μπορούσε να κάνει αυτή τη διαδικασία εφιάλτη για την τράπεζα.

Παρεμπιπτόντως, δεν είναι ασυνήθιστο να μπαίνουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε λάθος λογαριασμούς. Τον Απρίλιο, οι New York Times ανέφεραν ότι μια γυναίκα από τη Λουιζιάνα κατηγορήθηκε για απάτη, αφού δεν μπόρεσε να επιστρέψει 1,2 εκατομμύρια δολάρια που κατά λάθος κατατέθηκαν στον λογαριασμό της από την εταιρεία Charles Schwab, η οποία αρχικά είχε σκοπό να μεταφέρει μόλις 82,56 δολάρια σε έναν άλλο λογαριασμό. Η Kelyn Spadoni είχε χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να αγοράσει, μεταξύ άλλων, ένα σπίτι και ένα SUV.

  Athena OS για InfoSec Professionals, Bug Bounty Hunters και Spicy Hackers

Αλλά και το 2021 η Chase Bank, κατέθεσε κατά λάθος 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό άνδρα από τη Λουιζιάνα. Σε μια δήλωση στο CNN τον Ιούλιο, η Chase Bank ανάφερε το ζήτημα σε «τεχνικό σφάλμα», προσθέτοντας ότι ο λογαριασμός τελικά επανήλθε στο σωστό υπόλοιπό του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα λανθασμένα κατατεθειμένα κεφάλαια πρέπει να επιστραφούν. Μια αξιοσημείωτη εξαίρεση είναι το λάθος της Citibank ύψους 900 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα χρήματα δεσμεύτηκαν από hedge funds, και μερικά από αυτά τα hedge funds αποφάσισαν να κρατήσουν τα χρήματα, όποτε η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια. Ένα δικαστήριο έκρινε ότι η συναλλαγή ήταν απολύτως εντάξει, λόγω των προϋπαρχόντων όρων δανείου και των περίπλοκων συστημάτων που είχε εφαρμόσει η Citi για την αποστολή κεφαλαίων.

Δυστυχώς, αυτό δεν θα ισχύσει για την περίπτωση της Santander.

Santander,bank

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).