Χρόνος Μετάβασης: Μία εκπληκτική λειτουργία των Χαρτών της Google

Υπάρχει μία λειτουργία στους Χάρτες της Google που για κάποιο περίεργο λόγο είναι άγνωστη σε πολλούς, ενώ ουσιαστικά είναι ένα καλό βοήθημα αν θέλετε να εξερευνήσετε μία περιοχή.

google maps travel time 1

Αν πάτε σε μία ξένη πόλη και θέλετε να δείτε που μπορείτε να πάτε είτε περπατώντας είτε με αυτοκίνητο μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, ας πούμε 2 ώρες, τότε δεν έχετε παρά να συμβουλευτείτε τον Χρόνο μετάβασης στους Χάρτες της Google (Travel Time αν είστε στην Αγγλική γλώσσα). Θα σας βοηθήσει ορίζοντας σας μέχρι πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε σε πραγματικές χωροταξικές συνθήκες.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν κάνετε τουρισμό και μπορεί να σας διευκολύνει να προγραμματίζετε τα ταξίδια σας. Είναι απλό στην χρήση του και είναι μάλλον άγνωστο στο ευρύ κοινό.

Προς το παρόν λειτουργεί δίνοντας πληροφορίες για περπάτημα ή για οδήγηση με αυτοκίνητο και δεν έχει κάποια δυνατότητα να ορίσετε άλλο τρόπο μετακίνησης, όπως ποδηλασία ή μέσα μαζικής μεταφοράς ή μοτοσυκλέτα κλπ. Είναι επίσης μόνο στην ιστού των Χαρτών της Google και δεν θα το βρείτε στις εφαρμογές Android ή iOS.

Ενεργοποίηση του Χρόνου Μετάβασης
Βήμα 1 : Μεταβείτε στους Χάρτες της Google στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Δεν χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι με τον σας στην Google.

Βήμα 2 : Κάντε κάτω αριστερά, εκεί που είναι το εικονίδιο με την ένδειξη “Επίπεδα” για να ανοίξετε ένα μενού. θα δείτε 4 επιλογές και μία πέμπτη που ονομάσετε “περισσότερα”. Πατήστε το Περισσότερα.

Βήμα 3 : Στο ανεπτυγμένο πλέον μενού, κάτω από την επικεφαλίδα “Εργαλεία Χάρτη” υπάρχει το εικονίδιο “Χρόνος μετάβασης”. Κάντε κλικ σε αυτό για να ενεργοποιήσετε την λειτουργία.

google maps travel time 3

Βήμα 4 : Μόλις ενεργοποιήσετε τον Χρόνο μετάβασης θα δείτε ένα νέο πλαίσιο να εμφανίζεται κάτω και στο κέντρο των Χαρτών της Google και αυτό το πλαίσιο θα έχει γκριζαρισμένες επιλογές, που σημαίνει δεν έχετε ακόμα δυνατότητα ρύθμισης παρά μόνο να το απενεργοποιήσετε.

Τώρα κάντε κλικ οπουδήποτε στον χάρτη για να ορίσετε μια αρχική τοποθεσία. Το “οπουδήποτε” δεν μπορεί να είναι ένα τυχαίο σημείο στο πουθενά, αλλά πρέπει να είναι ένα σημείο ενδιαφέροντος, ένα μαγαζί, μία στάση και γενικά ένα σημείο ονοματισμένο και σημαδεμένο.

Βήμα 5 : Μόλις ορίσετε μια τοποθεσία εκκίνησης, θα μπορείτε να επιλέξετε ένα χρονικό όριο κίνησης και μια μέθοδο ταξιδιού (με τα πόδια ή με αυτοκίνητο), και ως δια μαγείας οι Χάρτες της Google θα σας αποκαλύψουν πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Θα δείτε μια σκιασμένη περιοχή στον χάρτη που δείχνει παντού που θα μπορούσατε να ταξιδέψετε εντός του χρονικού ορίου μέσω της μεθόδου ταξιδιού. Δεν θα σας δείχνει απλά ένα τέλειο κύκλο αλλά ανάλογα το τρόπο ταξιδιού αποκόπτει μέρη που δεν μπορείτε να πάτε. Ουσιαστικά θα δείτε ένα ακαθόριστο σχήμα που είναι τα μακρινά σημεία που μπορείτε να φτάσετε.

Αν και η σκιασμένη περιοχή υπάρχει σε όλους τους τρόπους που απεικονίζονται οι Χάρτες, σας προτείνουμε να μην χρησιμοποιήσετε το “Δορυφόρος” ή το “Έδαφος” γιατί δεν έχουν καλή οπτική απόδοση. Τα χρονικά όρια που μπορείτε να επιλέξετε είναι:
Περπάτημα: 15 λεπτά ή 30 λεπτά
Οδήγηση: 15 λεπτά, 30 λεπτά, 1 ώρα, 2 ώρες, 3 ώρες, 4 ώρες, 6 ώρες.

Ανάλογα με το επιλεγμένο χρονικό όριο, ίσως χρειαστεί να κάνετε σμίκρυνση του χάρτη για να μπορείτε να προβάλετε ολόκληρη τη σκιασμένη περιοχή.

google maps travel time 2

Στην προβολή με αυτοκίνητο μέσα σε 6 ώρες με εκκίνηση το Σύνταγμα, δεν έχουμε ακόμα καταλάβει πως υπολόγισε κάποια νησιά του Αιγαίου και την Ζάκυνθο. Πιθανά έβαλε στον εξίσωση το χρόνο ταξιδιού με καράβι, αν η ανταπόκριση είναι άμεση.

Πέρα από αυτό το περίεργο σημείο, υπάρχουν δύο μειονεκτήματα στον Χρόνο Μετάβασης:

  • Η εκτίμηση δεν λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες κυκλοφορίας και αντιπροσωπεύει μόνο μια γενική ιδέα για το πού θα μπορούσατε να πάτε. Μπορεί να είναι ανακριβές κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής ή εάν υπάρχει κάποιο ατύχημα κάπου.
  • Δεν έχουν όλες οι τοποθεσίες αυτήν τη στιγμή δεδομένα και ορισμένες τοποθεσίες μπορεί να έχουν μόνο δεδομένα οδήγησης και όχι δεδομένα πεζοπορίας.

Παρά αυτές τις ελλείψεις, η λειτουργία Travel Time είναι πολύ καλή για και μπορεί να είναι χρήσιμη για να αποκτήσετε μια γενική ιδέα για το πού θα μπορούσατε να πάτε, δεδομένων συγκεκριμένων παραμέτρων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).