Cloud κερδίζει έδαφος, αλλά δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το computing αποτελεί πλέον μια κυρίαρχη δύναμη στους εταιρικούς υπολογιστές. Οι περισσότερες εταιρείες δεν αγοράζουν πλέον αλλά το νοικιάζουν από δύο προμηθευτές που φιλοξενούν τις υπηρεσίες τους σε τεράστια ανώνυμα κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο. Όσες εταιρείες επιμένουν παραδοσιακά, έχουν σκεφτεί ή αρχίζουν να σκέφτονται το .

Οι τεχνολογικοί αναλυτές προβλέπουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων φόρτων εργασίας υπολογιστών θα πάει κατευθείαν στο cloud και οι περισσότερες εταιρείες θα στραφούν σε μια πολιτική cloud-first τα επόμενα δύο χρόνια: οι συνολικές δαπάνες για cloud θα φτάσουν σύντομα τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια.cloud computing

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Οι εταιρείες cloud απαρτίζονται από ειδικούς που ξέρουν τι κάνουν και μπορούν να εκμεταλλευτούν μεγάλο αριθμό πελατών. Οι εταιρείες που ενοικιάζουν cloud δεν χρειάζονται πια ειδικούς για την λειτουργία διακομιστών email ή συστημάτων τιμολόγησης ειδικά όταν υπάρχει πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η μετάβαση στο cloud δεν παρουσιάζει προβλήματα.

  Meta - Facebook - Cambridge Analytica όταν η δημοκρατία κοστολογείται με δολάρια

Η ενοικίαση είναι συχνά πιο ακριβή από την αγορά, επομένως η διατήρηση υπηρεσιών στο cloud παραμένει πρόκληση για πολλές επιχειρήσεις. Και το υβριδικό cloud – όπου οι επιχειρήσεις επιλέγουν τις καλύτερες υπηρεσίες για τις ανάγκες τους και στη συνέχεια προσπαθούν να τις συνδέσουν, είναι στη μόδα. Λίγες εταιρείες θέλουν να εμπιστευτούν ολόκληρη την υποδομή τους σε έναν πάροχο. Όλοι χρειάζονται και από μια εφεδρική επιλογή.

Ο αντίκτυπος του cloud computing στις δεξιότητες των εργαζομένων είναι περίπλοκος. Σίγουρα η αλλαγή έχει οδηγήσει στην εξαφάνιση ορισμένων θέσεων εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας, καθώς οι εταιρείες δεν χρειάζεται πλέον να διαχειρίζονται βασικές υπηρεσίες.

Το τεχνικό προσωπικό θα πρέπει να στραφεί από τη συντήρηση των συστημάτων στην ανάπτυξη νέων, πιθανότατα συνδέοντας τις υπηρεσίες cloud μεταξύ τους. Αυτό θα είναι σημαντικό για τις εταιρείες που θέλουν να δημιουργήσουν νέες υπηρεσίες στο cloud, αλλά είναι μια σημαντική αλλαγή δεξιοτήτων για πολλούς υπαλλήλους πρέπει να αλλάξουν από διαχειριστές σε προγραμματιστές.

  Kopia : Δωρεάν λογισμικό, ανοικτού κώδικα για cloud backup

Επίσης, καθώς αυτές οι θέσεις των διαχειριστών εξαφανίζονται, η επαγγελματική πορεία στον τομέα της πληροφορικής θα αλλάξει επίσης: οι δεξιότητες για τη διαχείριση έργων, την καινοτομία και την ομαδική εργασία θα γίνουν πολύ πιο σημαντικές για τους εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας που θέλουν να εξελιχθούν.

Δεν υπάρχει καμία προφανής αντίδραση στο cloud computing αυτή τη στιγμή. Ακόμη και μερικές μεγάλες διακοπές λειτουργίας έχουν κλονίσει ελάχιστα την εμπιστοσύνη στην ιδέα ότι για τις περισσότερες εφαρμογές και τους περισσότερους οργανισμούς το cloud έχει νόημα.

Ωστόσο, οι συνέπειες αυτής της απόφασης θα χρειαστούν μερικά χρόνια για να έχουμε μια σωστότερη αξιολόγηση.

Cloud computing,cloud,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).