Η Colonial Pipeline πλήρωσε λύτρα 5 εκ. δολάρια

Φαίνεται ότι η εταιρεία πλήρωσε σε λύτρα 5 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς τα συστήματα της άρχισαν και πάλι να επαναλειτουργούν.

Πριν λίγες ημέρες η εταιρεία Colonial Pipeline που διαχειρίζεται ένα αγωγό καυσίμων μήκους 8.800 χιλιομέτρων, που συνδέει το Χιούστον με την Νέα Υόρκη υπέστη επίθεση ramsomware με αποτέλεσμα να κλείσει τα δίκτυά της και ο πρόεδρος Μπάιντεν να κηρύξει 17 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η αγορά καυσίμων της Αμερικής έχει ήδη αρχίσει να δείχνει σημάδια πανικού με το βάρος του εφοδιασμού να πέφτει στην αλυσίδα των βυτιοφόρων. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Μπλούμπεργκ η Colonial Pipeline πλήρωσε σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια στους .

Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Colonial Pipeline αλλά τα συστήματά της έχουν ήδη αρχίσει να επανέρχονται σε λειτουργία και ο αγωγός αρχίζει ξανά την μεταφορά πετρελαϊκών προϊόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου η εταιρεία αναγκάστηκε να πληρώσει το μεγάλο ποσό λύτρων αφού ήταν πολύ δύσκολο να αποκρυπτογραφηθούν τα δεδομένα και η εταιρεία αντιμετώπιζε μεγάλη πίεση καθώς η αγορά αδυνατούσε να εφοδιαστεί με βενζίνη και αεροπορικά καύσιμα, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις κατά μήκος της Ανατολικής Αμερικής.

  Kodi 19.5 Matrix μόλις κυκλοφόρησε

Μόλις έλαβαν την πληρωμή παρείχαν στην εταιρεία ένα εργαλείο αποκρυπτογράφησης για την επαναφορά του δικτύου υπολογιστών της. Το εργαλείο ήταν τόσο αργό που η εταιρεία συνέχισε να χρησιμοποιεί τα δικά της αντίγραφα ασφαλείας για να βοηθήσει στην αποκατάσταση του συστήματος, είπε ένας από τους ανθρώπους μέσα από την εταιρεία.

Σύμφωνα με το οι hackers είναι μια ομάδα που ονομάζεται DarkSide, ειδικεύονται στην ψηφιακή εκβίαση και πιστεύεται ότι βρίσκεται στη Ρωσία ή στην Ανατολική Ευρώπη. Το FBI αποθαρρύνει τους οργανισμούς να πληρώσουν λύτρα σε hacker, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα κρατήσουν την υπόσχεσή τους για το ξεκλείδωμα αρχείων.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).