Φωτιά το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας για το Twitter

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της ς αποφάνθηκε (άργησε αλλά τα κατάφερε) ότι η απαγόρευση του στη χώρα παραβιάζει την ελευθερία του λόγου, καθώς και τα ατομικά δικαιώματα.

Twitter

Αρκετές εβδομάδες πριν, οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την στο Twitter πριν από τις τοπικές εκλογές όταν εμφανίστηκαν διαρροές μέσω της υπηρεσίας που εξέθεταν τον Τούρκο πρωθυπουργό. Από τότε η πρόσβαση στο Twitter, αλλά και αργότερα στο YouTube είναι ακόμα περιορισμένη.

Το συνταγματικό έκρινε σήμερα ότι οι αποκλεισμοί παραβιάζουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτό της ελευθερίας της έκφρασης. Η ετυμηγορία έχει ήδη αποσταλεί από το δικαστήριο, στην αρχή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας, καθώς και το Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία της χώρας.

Θεωρητικά τουλάχιστον, η απόφαση αυτή θα πρέπει να οδηγήσει στην άμεση κατάργηση της απαγόρευσης. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, παρευρισκόταν αρκετοί που αμφισβητούσαν την απαγόρευση, συμπεριλαμβανομένων και των ηγετών της αντιπολίτευσης αλλά και του Karem Altıparmak, ένας πολύ γνωστός ακαδημαϊκός της νομικής.

Ο Altıparmak ανέφερε, ότι πάρα πολλοί άνθρωποι στην Τουρκία έχουν λάβει μέτρα για να παρακάμψουν την απαγόρευση του Twitter, με τη χρήση εργαλείων VPN ή αλλάζοντας της ς των DNS τους, για παράδειγμα.

Επισήμανε επίσης το γεγονός, ότι αμέσως μετά την απαγόρευση, οι Τούρκοι πολίτες άρχισαν να μοιράζονται τις γνώσεις τους σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τα Google DNS. Στην Κωνσταντινούπολη μάλιστα οι οδηγίες υπάρχουν στους τοίχους σαν γκράφιτι.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).