Το σύστημα εντοπισμού κινητών τηλεφώνων βρίσκει τις κινήσεις μολυσμένου ζευγαριού με κορωνοϊό

Οι αυστραλιανές αρχές κατέφυγαν σε ένα σύστημα παρακολούθησης τηλεφώνων για να προσδιορίσουν τις τοποθεσίες που επισκέφθηκε ένα ζευγάρι που είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τον ιό να εξαπλωθεί και να ελέγξουν όλους τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Το ζευγάρι ταξίδεψε από την Γιουχάν της Κίνας στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, για να παρακολουθήσει μια δημοπρασία για ένα σπίτι, πριν να διαγνωστεί με κορωνοϊό και απομονωθεί στο νοσοκομείο.

Και οι δύο είναι σε σταθερή κατάσταση και συνεργάζονται με τις κρατικές αρχές για να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέρη που επισκέφτηκαν στην Αδελαΐδα.

Για να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα των κινήσεών τους στην περιοχή, η αστυνομία χρησιμοποίησε ένα σύστημα εντοπισμού κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιείται συνήθως για την παρακολούθηση εγκληματιών.

Το σύστημα δεν απαιτεί τίποτα άλλο παρά μόνο ένα αριθμό τηλεφώνου και βοηθά στην ανάκτηση πληροφοριών, όπως τα δεδομένα τοποθεσίας που συλλέχθηκαν κάθε φορά που το τηλέφωνο συνδεόταν με μία κεραία κινητής τηλεφωνίας. Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και δεν έχουν να κάνουν με το αν έχετε ενεργοποιήσει το σύστημα .

  5,3 δισεκατομμύρια smartphone θα γίνουν απόβλητα το 2022

Σύμφωνα με την αυστραλιανή νομοθεσία, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να συλλέγουν αυτές τις πληροφορίες και να τις αποθηκεύουν για δύο χρόνια. Δίνεται η δυνατότητα να παραδοθούν τα δεδομένα αυτά στις αρχές μετά νομική παραγγελία.

Ο επικεφαλής υπάλληλος της δημόσιας υγείας στην Αδελαϊδα, Nicola Spurrier, ανέφερε ότι το σύστημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι το ζευγάρι δεν ζει στην Αυστραλία, και δεν μπορεί να περιγράψει με ακρίβεια τις περιοχές που επισκέφτηκε. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα των κινητών τηλεφώνων, μπορούν να προσδιορίσουν καλύτερα τις τοποθεσίες αυτές.

Για την ιστορία, το ακίνητο στην Αδελαΐδα, όπου το ζευγάρι επισκέφτηκε και παρακολούθησε τη δημοπρασία του, σφραγίστηκε ως μέτρο προφύλαξης.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


9  +  1  =