Φούσκα οι ισχυρισμοί του Craig Wright;


Αυτή την εβδομάδα υπήρξαν αρκετές δημοσιεύσεις για το αν ο δημιουργός του Bitcoin είναι τελικά ο κ. Craig Wright, ή όχι.

Τη Δευτέρα, ο Αυστραλός επιχειρηματίας κ. Wright ισχυρίστηκε ότι δημιούργησε το ψηφιακό νόμισμα, αλλά απέτυχε να δώσει πειστικές αποδείξεις. Οι αποδείξεις που διέθεσε στο κοινό, έκανε την κρυπτογραφική κοινότητα να αμφιβάλλει για την ακρίβεια των ισχυρισμών του.

BitCoin Craig Wright

Σαν απάντηση, ο κ. Craig Wright ανέφερε ότι θα διαθέσει μια οριστική απόδειξη που θα δείξει σε όλους ότι είναι πράγματι ο Satoshi Nakamoto.

 

Ωστόσο, δεν κράτησε την υπόσχεσή του.

 

Ο κ. Wright αναφέρει:

 

Πίστευα ότι θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Πίστευα ότι θα μπορούσα να βάλω τέλος στα χρόνια της ανωνυμίας και να σταματήσω να κρύβομαι. Όμως καθώς τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας ξεδιπλώνονται και εγώ ήμουν έτοιμος να δημοσιεύσω την απόδειξη της πρόσβασης μου στα πρώτα κλειδιά, έσπασα. Δεν έχω το κουράγιο. Δεν μπορώ.

 

Άρχισαν οι φήμες για τα προσόντα και τον χαρακτήρα μου και μου επιτέθηκαν. Όταν αυτοί οι ισχυρισμοί αποδείχθηκαν ψευδείς, άρχισαν νέες αιτίες. Τώρα ξέρω ότι δεν είμαι αρκετά ισχυρός για αυτό.

 

Ξέρω ότι αυτή η αδυναμία θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά σε εκείνους που με υποστηρίξαν, και ιδιαίτερα στον Jon Matonis και τον Gavin Andresen. Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι η τιμή και η αξιοπιστία τους δεν στιγματίστηκαν ανεπανόρθωτα από τις πράξεις μου. Δεν είχουν εξαπατηθεί, αλλά ξέρω ότι ο κόσμος ποτέ δεν θα με πιστέψει τώρα. Μπορώ μόνο να πω ότι λυπάμαι.

 

Και αντίο.

 

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news