cyberbullying child

Μια άλλη μορφή του Cyberbullying: Revenge Porn

Κάθε μέρα είναι μια πρόκληση για όλους με τη συνεχή ροή των αρνητικών που αναφέρονται στις φρικαλεότητες της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Για την ψυχική υγεία του καθενός, θα πρέπει να διατηρηθεί μια ισορροπημένη άποψη για τον κόσμο και να υπάρχει ισχυρή μια βασική πεποίθηση ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι βασικά καλοί.

Δυστυχώς, στην εποχή του Διαδικτύου που οι πληροφορίες έρχονται σωρηδόν, είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε τις πεποιθήσεις μας. Κάθε τόσο φανερώνουν τόσοι πολλοί νέοι τρόποι άσχημης συμπεριφοράς. Για παράδειγμα, έχετε ακούσει για μια νέα μορφή cyberbullying που ονομάζεται “Revenge Porn” ή στα Ελληνικά “πορνό εκδίκησης;” Έχετε ακούσει κάποια ιστορία που ίσως χρειάζεται επέμβαση από τις αρχές;

cyberbullying-child

Τι είναι η εκδίκηση πορνό;

Όταν άκουσα για πρώτη φορά για την εκδίκηση πορνό, η πρώτη μου απάντηση ήταν, “Αλήθεια;  Είναι τόσο γλοιώδης” Για εκείνους που δεν ξέρουν, η εκδίκηση πορνό είναι η online δημοσίευση ενοχλητικού περιεχομένου, γυμνών φωτογραφιών και βίντεο από έναν πρώην εραστή ή πρώην σύζυγο – χωρίς τη συγκατάθεσή του. Συχνά η δημοσίευση περιέχει το όνομα του θύματος, τη , τον αριθμό τηλεφώνου, καθώς και διάφορες άλλες πληροφορίες.

Δυστυχώς, οι περιπτώσεις της εκδίκησης πορνό γίνονται όλο και πιο συχνές και μερικά γενναία θύματα αναφέρουν το τι τους συνέβη, ζητώντας από τις αρχές να αναλάβουν δράση.

Μερικές πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η , έχουν πλέον νόμους και αυτό το είδος της δραστηριότητας είναι ποινικώς κολάσιμη. Ωστόσο, οι υποστηρικτές λένε ότι ο νόμος της Καλιφόρνιας δεν πάει αρκετά μακριά, επειδή δεν προστατεύει τα “selfies” ( φωτογραφίες ή τα βίντεο που λαμβάνονται από το ίδιο πρόσωπο) ου κάποιος αναδημοσιεύει για κακόβουλο σκοπό.

Οι αντίπαλοι των Νέων Νόμων

Από την άλλη πλευρά, η Americans for Civil Liberties Union (ACLU) και η Electronic Frontier αναφέρουν ότι αυτό το είδος της νομοθεσίας ίσως το παρακάνει.   Αντιτίθενται σε αυτούς αλλά και σε άλλους πιθανούς περιορισμούς για τον λόγο ότι οι νόμοι μπορεί να αποτελούν παραβίαση της Πρώτης Τροπολογίας.

Πώς η μη εξουσιοδοτημένη online δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών, μπορεί να θεωρηθεί “ελευθερία του λόγου” αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε.  Μάλλον υπάρχει ο εύλογος φόβος του να πάρει ο νόμος τον “κατήφορο”, και όπως κάθε νόμος αυτού του είδους μπορεί να χρησιμοποιείται για το παραμικρό και να φτάσει σε καταχρηστικά επίπεδα.

Έτσι τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε να γίνετε θύμα;

Δεν έχει σημασία τι θα συμβεί σε πολιτειακό ή ομοσπονδιακό επίπεδο, αν κάποιος δεν σκέφτεται την προστασία του όταν είναι online, διότι μπορούμε να είμαστε ο χειρότερος μας εχθρός.

Είναι εύκολο από κάποιον που παίρνει ένα γυμνό selfie και να το μοιράζεται χωρίς το φόβο των πιθανών συνεπειών. Το ακόμα πιο εύκολο είναι να το ρίξετε στο θύμα, που έκανε την χαζομάρα να ανεβάσει τέτοιες φωτογραφίες, ειδικά αυτή την εποχή.

Είμαστε όλοι άνθρωποι και αυτό εξηγεί τα από την πλευρά του θύματος, εξηγεί ίσως και τις κακόβουλες συμπεριφορές. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να σκεφτόμαστε πάρα πολύ πριν δημοσιεύσουμε κάτι που μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα αν πέσει σε λάθος χέρια.

Η πρώτη δημοσίευση έγινε στην Trend Micro Internet Security.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).