Το FBI κλείνει το Darkode και οι Lizard Squad χάνουν το στέκι τους

Το Darkode είναι ή μάλλον καλύτερα ήταν ένα hacking forum που χρησιμοποιούνταν από τους Lizard Squad και άλλους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Το forum έκλεισε σήμερα μετά από συντονισμένες ενέργειες του FBI και Αρχές επιβολής του νόμου από 20 χώρες.Darkode forum  Lizard Squad 1

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί είκοσι οκτώ άτομα.

Τα μέλη Darkode φέρεται να χρησιμοποιούσαν το site για εμπόριο και διανομή hacking εργαλείων και πληροφοριών. Στο forum υπήρχαν λεπτομέρειες για zero-day επιθέσεις και τεχνικές παραβίασης που δεν γνώριζε κανείς.

Για να γίνει κάποιος μέλος του forum, θα έπρεπε να τον συστήσει ένα άλλο μέλος. Πριν την ένταξη του όμως, έπρεπε να δημοσιεύσει το βιογραφικό του με τις ικανότητες και τα επιτεύγματα που θα μπορούσε να προσφέρει στην κοινότητα, όπως αναφέρει το BBC.

“Υπήρξε μια ιεραρχική δομή των μελών, και η κατάσταση των χρηστών προσδιόριζε ποιοι θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους αλλά και την πρόσβασή τους στα αγαθά και τις υπηρεσίες που προσφέρονταν.”

“Τα περισσότερα από τα φόρουμ εγκλήματος στον κυβερνοχώρο είναι στα ρωσικά ή σε κάποια άλλη γλώσσα που δεν είναι αγγλικά, αλλά αυτό ήταν ένα φόρουμ στην αγγλική γλώσσα,” δήλωσε στο BBC ο ερευνητής ασφάλειας Brian Krebs.

“Ηταν ένα είδος χώρου συνάντησης για εγκληματίες του κυβερνοχώρου από διαφορετικές εθνικότητες και γλώσσες.”

“Ένας αρκετά σημαντικός αριθμός ανθρώπων πωλούσαν υπηρεσίες botnet και υπήρχαν επίσης υπηρεσίες για εγκατάσταση malware και phishing.”

Πρόσθεσε επίσης ότι σαν επισκέπτες του forum συμμετείχαν και τα μέλη της Lizard Squad – μια ομάδα που έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις υψηλού προφίλ στη Sony, τη Microsoft και άλλες εταιρείες.

“Ο τύπος που ήταν ο διαχειριστής του φόρουμ χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Sp3c,” δήλωσε ο Krebs.

“Υπήρξε ηγετικό μέλος των Lizard Squad. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι δεν θα δείτε το όνομά του στις λίστες εκείνων που είχαν συλληφθεί ή που είναι ύποπτοι για τη συμμετοχή τους στην ομάδα.”Darkode forum Lizard Squad

Το FBI ανέφερε ότι η επιχείρηση Shrouded Horizon βρήκε ότι 300 άτομα είχαν χρησιμοποιήσει το forum, οι οποίοι είναι από: Αυστραλία, Βοσνία, Βραζιλία, Ισραήλ, Κολομβία και Νιγηρία. Η Αμερικάνικη υπηρεσία ανέφερε ότι οι προσπάθειες για τον εντοπισμό άλλων ύποπτων είναι ακόμα “σε εξέλιξη.”

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).